Cursus Budgetteren bij Voedselbank Langedijk

LANGEDIJK - Bij Voedselbank Langedijk is men van mening dat mensen niet alleen worden geholpen door het geven van eten, maar ook door te leren weer zelfredzaam te zijn.

Daarom organiseert de Voedselbank in november de cursus Budgetteren. Tijdens deze avonden leren de cursisten hoe zij op een eenvoudige manier de financiën kunnen plannen en het 'huishoudboekje' op orde kunnen brengen én houden.

Op de eerste avond gaat men werken met een systeem om de financiële situatie in kaart te brengen. De cursisten krijgen tips aangereikt waarmee zij thuis op een simpele manier het eigen budgetplan kunnen maken. Tijdens de tweede avond maken zij kennis met een systeem voor het omgaan met huishoudgeld.

Deze avonden vinden plaats op woensdag 13 november en woensdag 20 november 2019 en duren van 20.00 uur tot 21.30 uur. In januari zal een 'terugkomavond' worden georganiseerd. Daar zal opnieuw gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Aanmelden

Uiteraard zijn deze avonden voor de deelnemers gratis. Men hoeft niets mee te nemen, alles is aanwezig. Er is plaats voor 20 personen. Ook mensen van 'buitenaf' zijn van harte welkom. Mocht u zich op willen geven, dan kan dat door een mail te sturen naar carla@voedselhulplangedijk.nl.

Privacy

U hoeft niet bang te zijn dat uw financiële gegevens 'op straat' komen te liggen, het gaat om algemene informatie en de voorbeelden die worden gegeven zullen fictief zijn. Uw eigen huishoudboekje is privé en zal niet worden gedeeld met andere deelnemers.