Het thema van de BSO's van Kinderopvang Langedijk is 'Kinderen van de wereld'.
Het thema van de BSO's van Kinderopvang Langedijk is 'Kinderen van de wereld'. (Foto: aangeleverd)

Op reis met de BSO in de zomervakantie

LANGEDIJK - De BSO's van Kinderopvang Langedijk hebben een internationaal thema gekozen voor deze zomervakantie.

Het thema is 'Kinderen van de wereld'. Dit is een heel breed thema en elke BSO mag hier een eigen invulling aan geven. Ze kunnen kiezen voor een bepaald land of zelfs een heel continent of hierin wisselen tijdens de vakantie. Zo kunnen de kinderen zich verdiepen in bepaalde zaken zoals eten (welke maaltijden eten ze daar veel, welke kookgerei gebruiken ze), cultuur (welke vlag hebben ze, welke taal spreken ze) en sporten en spellen (welke sporten zijn daar populair).

Tentoonstelling

Het streven is om ook ouders of opa's en oma's bij dit thema te betrekken, die een achtergrond hebben in een ander land en iets weten over de cultuur. Zij kunnen langskomen op de locatie om iets te vertellen of zelfs samen een spel te doen dat uit dat land komt. Aan het eind van de vakantie verwerken de kinderen alle verzamelde informatie in een tentoonstelling. De BSO's gaan ouders vragen om verschillende recepten uit het land of continent te sturen, zodat ze er een klein kookboek van kunnen maken. Zo wordt er ook een kookwedstrijd 'Junior Masterchef' gehouden en zal er een jury langskomen om de gerechten te proeven en te waarderen.

Beddenrace

Tot slot zullen de verschillende groepen op de BSO's dit thema gebruiken om een bed voor de Beddenrace aan te kleden. Andere geplande activiteiten in de zomervakantie zijn een speurtocht, een opdrachtenspel en een springkussen.