Dit Beeld is van Liveity Dambadza en heet 'Lovers'.
Dit Beeld is van Liveity Dambadza en heet 'Lovers'. (Foto: aangeleverd)

Expositie Beeldentuin Art of Africa

NOORD-SCHARWOUDE- In het weekend van zaterdag 22 juni en zondag 23 juni is Beeldentuin Art of Africa in Noord-Scharwoude geopend.

Er zijn 700 handgemaakte natuurstenen sculpturen te bewonderen, allemaal winterhard en daardoor uitstekend geschikt als tuinbeeld. Alle beelden zijn tijdens reizen door Zimbabwe direct bij de kunstenaar gekocht en hebben een eigen verhaal. De stenen die gebruikt worden hebben exotische namen als, serpentijn, springsteen, opaal en fruitsteen en worden grotendeels met de hand bewerkt zonder gebruik van elektrisch gereedschap.

Art of Africa

Art of Africa is een Fair Trade bedrijf dat beelden koopt bij beroemde en minder beroemde kunstenaars en deze ondersteunt met onder andere met schoenen, kleding, gereedschap, ruwe stenen en medicijnen.

"We are talking in stones"

In vijftig jaar heeft de beeldhouwkunst in Zimbabwe zich in een razend tempo ontwikkeld. De spirituele beelden van toen zijn nu zelden te vinden, momenteel wordt meer en meer geprobeerd een strakke vormgeving en een spannend lijnenspel te creƫren wat een breed publiek aanspreekt.

Daarnaast blijft ook de figuratieve kunst zich op een spannende manier door ontwikkelen.

De kunstenaar kan zijn artistieke vrijheid, creativiteit, fantasie en emoties de vrije loop laten gaan of zoals de Zimbabwaanse kunstenaars treffend zeggen: "We are talking in stones".

Art of Africa Beeldentuin, Krommeakker 48, Noord-Scharwoude, tel. 06-26390331. Meer informatie op www.artofafrica.nl. Geopend: zaterdag 22 juni en zondag 23 juni, van 11.00 tot 17.00 uur.