Interkerkelijk steunfonds viert jubileum

LANGEDIJK - Op 22 maart 1994 is vanuit de gezamenlijke kerken van Langedijk het initiatief genomen om SISL (Stichting Interkerkelijk Steunfonds) op te richten. Dit jaar is dat 25 jaar geleden.

De Stichting heeft het doel om aan bewoners van de gemeente Langedijk financiële bijstand te verlenen die niet door de overheid wordt verleend.

Ongeacht hun godsdienstige of politieke overtuigingen, geslacht of leeftijd.

In de praktijk betekent dit dat mensen in moeilijke omstandigheden een beroep op ons kunnen doen voor een financiële bijdrage, lening of goederen zoals bijvoorbeeld een wasmachine of een fiets.

Mensen in nood

Mensen in financiële nood kunnen zich aanmelden via www.steunfondslangedijk.nl. Daarna wordt er een huisbezoek gedaan door de contactpersoon van SISL. Veelal is er sprake van stille armoede, waarbij schaamte vaak een drempel is, wat begrijpelijk is maar niet verstandig. Het uitgangspunt is dat er hulp wordt geven dat leidt tot een duurzame oplossing van het aanwezige probleem. Mocht u de stichting financieel willen steunen dan kunt u dat doen via bankrekeningnummer NL91RABO0310812801.