Wie speelt er een partijtje mee?
Wie speelt er een partijtje mee? Foto: Archief Rodi Media

Vijftig jaar Tennisclub Sint Pancras

SINT PANCRAS - Dit jaar bestaat de Tennisclub Sint Pancras vijftig jaar. De vereniging begon ooit met twee baantjes, een bouwkeet als kleedruimte en een kerkbank als rustpunt.

Van kerkbank en bouwkeet naar topaccommodatie

Tegenwoordig beschikt TC Sint Pancras over een geweldig mooi park met acht gravelbanen, een minitennisbaan en een prachtig clubhuis.

Met 550 leden, negentien competitieteams en twee open toernooien is en blijft de tennisclub een bloeiende vereniging. En dan zijn er nog de zestig vrijwilligers die zich enthousiast inzetten om het alle leden naar de zin te maken en de zeer actieve parkcommissie, die het hele jaar door wekelijks het vele groen en de banen verzorgt.

In de hoogtijdagen had de vereniging 750 leden en werden zelfs pasgeboren baby's op de wachtlijst geplaatst. Die tijd is voorbij, dat is een landelijke tendens. Ten opzichte van die landelijke ontwikkeling wijkt TC Sint Pancras in positieve zin af als het gaat om het ledenaantal. Er is de laatste jaren flink geïnvesteerd in de jeugd en dat werpt zijn vruchten af. Daarnaast worden ook de volwassen leden niet vergeten door het organiseren van interne competities, ouder-kind-toernooien en allerlei activiteiten. Verder is er een professionele tennisschool actief op het park.

Feestelijke jubileumdag

Zaterdag 31 augustus is er een feestelijke jubileumdag voor leden en oud-leden, met 's middags een spellencircuit, een tennistoernooitje en een barbecue; 's avonds vanaf 19.00 uur wordt er een groot feest gehouden. Aanmelden voor het middagprogramma kan via tcsintpancras.nl; aanmelden voor de feestavond is niet nodig.