Sluit je aan bij deze jonge, nieuwe beweging en doe mee!
Sluit je aan bij deze jonge, nieuwe beweging en doe mee! (Foto: aangeleverd)

Jongeren gaan challenge Villa Artquake aan

LANGEDIJK / HEERHUGOWAARD - Cultuurcoach Mado de Vries wil jongeren uit de fusiegemeente Langedijk & Heerhugowaard een stem geven en samen met hen kijken naar hun wensen en behoeften op cultureel gebied, denk aan workshops, feesten, evenementen en uitgaan.

Mado heeft inmiddels al een grote groep jongeren gesproken. Uit de deze groep is een kerngroep ontstaan, die actief aan de slag wil. Voor deze jongeren organiseerde Mado afgelopen vrijdag (13 december) een workshop in samenwerking met Young Impact.

Workshop Young Impact

Tijdens deze workshop ging de kerngroep actief aan de slag met de vragen: Wanneer heb jij jezelf voor het laatst uitgedaagd? Wanneer maakte jij het verschil voor een ander? Wanneer deed jij iets dat écht impact had? Conclusie: Jij kan de wereld positief veranderen. Jij hebt de energie en het talent om nú impact te maken. Impact op anderen, op de wereld, op jezelf. Vervolgens werd er gekeken naar ieder's kwaliteiten en werden de deelnemers ook daadwerkelijk uitgedaagd om in actie te komen voor wat zij graag willen; een creatieve broedplaats voor jongeren.

Villa Artquake

Door Mado aangemoedigd gaan deze jongeren nu de challenge aan om deze creatieve broedplaats met de naam 'Villa Artquake' ook echt te realiseren. Hoe is deze naam ontstaan? Villa komt van Villa Kakelbont van Pippi Langkous; een veilige plek waar je jezelf mag zijn en waar je ongedwongen je eigen gang kan gaan. En Artquake, letterlijk vertaald kunstbeving; waar jongeren samen kunst creëren, elkaar inspireren, van elkaar leren en zichzelf zo verder kunnen ontwikkelen. In 2020 organiseert Villa Artquake onder meer leuke lessen, trainingen en ook een evenement waar jong talent centraal staat. En alle deelnemers aan Villa Artquake worden ook uitgenodigd voor Young Impact Day op 5 juni.

Eigen rubriek

'Villa Artquake' krijgt in deze krant ook een eigen rubriek waar jong, lokaal talent gepresenteerd wordt. Het eerste talent dat we uitlichten is RANI. Maak de volgende keer kennis met RANI, de 20- jarige powerhouse zangeres uit Heerhugowaard die achter de wereldhit 'Post Malone' zit. Onlangs trad ze nog op bij het Capital Jingle Bell Ball in het O2 stadion voor 20.000 bezoekers!

Sluit je aan

Enthousiast geworden? Sluit je aan bij deze jonge, nieuwe beweging en doe mee! https://challenges.youngimpact.nl/challenge/villa-artquake Voor meer info of vragen kan je mailen naar cultuurcoach Mado: mado.devries@gmail.com of stuur een DM via Instagram mado_de_vries