Sylvia en Carla van Voedselbank Langedijk.
Sylvia en Carla van Voedselbank Langedijk. (Foto: Rodi Media)

Voedselbank Langedijk

Vervolg van voorpagina

Over de cliënten van de Voedselbank doen nog weleens eens hardnekkige geruchten de ronde. Zo komen ze in een Mercedes voorrijden, roken ze allemaal en hebben ze standaard twee á drie honden.

Roken en drie honden

"Als niet aan de voorwaarden wordt voldaan, omdat het inkomen te hoog is, dan kom je echt niet in aanmerking. Er wordt zeer strikt gekeken naar het inkomen dat overblijft na aftrek van alle vaste lasten, alle papieren van de diverse instanties worden daarbij gecheckt. Als mensen dan 40 euro per week overhouden voor 'overige uitgaven', wie zijn wij dan om te bepalen waar men het aan uitgeeft? Als budgetcoach zeg ik natuurlijk wel dat roken een erg dure hobby is, en dat het wellicht handiger is om drie energieverslindende terarria vol slangen te beperken tot één. Maar ik kan en wil mensen echt niet dwingen... Bovendien: niemand komt voor zijn lol om hulp vragen bij de Voedselbank. Echt niet. "

De Voedselbank helpt ook bij vragen over toeslagen of kwijtscheldingen. Carla: "Een gesprek is gratis, maar u komt nooit voor niks." Voor een luisterend oor of lotgenotencontact is er de koffietafel op maandagmiddag en op vrijdagmorgen.

Wilt u de Voedselbank helpen? Uw donatie is meer dan welkom op NL49 RABO 0115 3521 55. Kleding kunt u ook altijd brengen. Heeft u DE koffiepunten die u niet gebruikt? De Voedselbank is er blij mee!

En tenslotte: wilt u uw kerstpakket, of een deel ervan doneren? Ook dan zien de Vrijwilligers van de Voedselbank u heel graag aan de Broekerwerf 3 in Broek op Langedijk. U kunt uw pakket op maandag van 13.00 tot 15.00 uur inleveren, en op vrijdag van 09.30 tot 11.30 uur.