Bram Mooij: 'Met z'n allen gaan we er een onvergetelijk evenement van maken.'
Bram Mooij: 'Met z'n allen gaan we er een onvergetelijk evenement van maken.' (Foto: VINCENT DE VRIES/ RODI MEDIA)

'Cityrun is feest voor iedereen'

HEERHUGOWAARD – De vijfde editie van de Heerhugowaard Cityrun, vrijdag 12 april, belooft een nóg groter feest te worden. Met twee spectaculaire 'glow-in-the-dark'-straten, ter hoogte van het Raadhuisplein en bij de finish op het Stadsplein, lanceert organisator JCI Heerhugowaard een nieuw element dat nog eens extra benadrukt dat plezier voorop staat.

De Heerhugowaard Cityrun gaat steeds meer leven, merken ze bij JCI. Bram: "Met z'n allen kunnen we van deze vijfde editie een onvergetelijke maken. Er is muziek van een Braziliaanse band en een dj en aan de glow-in-the-dark'-straatjes is een videoregistratie gekoppeld, zodat mensen zichzelf kunnen terugzien. We hopen dat de lopers zo veel mogelijk fluoriserende kleding aantrekken zodat ze extra uitgelicht worden en zo veel mogelijk opvallen. Ook de mensen die langs de route wonen kunnen hun steentje bijdragen aan de feestvreugde, door hun tuin gezellig aan te kleden met bijvoorbeeld lichtjes of spandoeken. De lopers komen meerdere keren voorbij."

Jong en oud

De Cityrun maakt geen onderscheid in leeftijd. Bram: "Onze Blosse Kidsrun is inmiddels uitverkocht; ruim driehonderd kinderen tussen de 5 en 13 jaar lopen mee. Fantastisch! Niet alleen vanuit Blosse, maar ook vanuit sportverenigingen wordt heel enthousiast gereageerd. Voor het eerst dit jaar worden ook senioren betrokken bij het evenement. Voor onze Rollatorrun werken we samen met Heerhugowaard Sport. De opbrengst hiervan schenken we aan stichting Gouden Dagen, die wensen van ouderen in vervulling laat gaan. Zowel de kinderen als de ouderen lopen hun afstand in Middenwaard."

De deelnemers aan de vijf en tien kilometer gaan grotendeels over de Middenweg. "Wil je nog meedoen, dan moet je er heel snel bij zijn!', aldus Bram. "Inschrijven kan namelijk nog tot uiterlijk woensdag 10 april 21.00 uur. Deelnemen kan zowel individueel als met een businessteam van drie tot vijf mensen. Hoe meer mensen er meedoen, des te hoger het bedrag dat we kunnen schenken aan de goede doelen. Naast Gouden Dagen is dat dit jaar stichting Medische Kindercirkel Alkmaar, dat het verblijf van kinderen in het ziekenhuis aangenamer wil maken."

Vrijwilligers nodig

De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om van de komende editie weer een succesvol evenement te maken. Dat kunnen ook mensen zijn die zelf meelopen, want een aantal taken vindt voorafgaand plaats. Meer weten of aanmelden? Kijk op heerhugowaardscityrun.nl.

Het evenement start vrijdagavond 12 april om 18.15 uur met de Blosse Kidsrun (warming-up om 18.00 uur); de Rollatorrun start om 19.00 uur en de Rabo Cityrun over tien en vijf kilometer start respectievelijk om 19.45 en 21.15 uur. Loop je zelf niet mee, kom dan vooral de deelnemers aanmoedigen!