'Bewegen in eigen tempo met eigen doel; dat is wat wij vrouwen bij Hart® for her bieden', aldus Tamara Kruijsheer.
'Bewegen in eigen tempo met eigen doel; dat is wat wij vrouwen bij Hart® for her bieden', aldus Tamara Kruijsheer. (Foto: Erik Boschman)

Hart for her in actie voor Hartstichting

HEERHUGOWAARD - Vrouwen hebben vaker vernauwingen in de allerkleinste vaatjes van het hart.

Ze hebben wel klachten, maar de cardioloog kan de problemen bij een hartonderzoek niet goed in beeld krijgen. Ook afwijkingen in de allerkleinste vaatjes kunnen serieuze klachten veroorzaken. Gezond eten, regelmatig ontspannen en bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Hart® for her biedt vrouwen een passende oplossing.

Door regelmatig te bewegen blijft uw gewicht op peil en gaat de bloeddruk omlaag. Ook verbetert de verhouding tussen het goede en slechte cholesterol. Vooral het goede cholesterol (HDL) gaat omhoog, waardoor het lichaam meer cholesterol kan afvoeren. De norm van de Gezondheidsraad stelt dat volwassenen minstens twee keer per week actiefviteiten moeten doen die spieren en botten versterken. Bewegen maakt u fitter en energieker. Bovendien slaapt u beter. "Bewegen in eigen tempo met eigen doel; dat is wat wij vrouwen bij Hart® for her bieden", aldus Tamara Kruijsheer van de Hart® for her-club Heerhugowaard: "Een 30 minutes women only work-out die voor iedere vrouw, ongeacht conditie en gewicht, haalbaar is. Ook vrouwen die bijvoorbeeld te maken hebben met hart- en vaatproblemen of diabetes kunnen bij ons sporten."

Stempelactie

Hart for her heeft een uniek aanbod: vrouwen kunnen drie keer de gemoedelijke sfeer proeven en ervaren hoe goed de work-out is voor slechts € 10,-. Met een leuke stempelactie kunnen ze door te sporten een cadeautje verdienen en per deelnemer doneert Hart for her € 10,- aan de Hartstichting. Tamara: "De opbrengst wordt gebruikt voor onderzoek naar hart- en vaatproblemen bij vrouwen. En dat ondersteunen wij van harte. Het vrouwenhart is immers 'hart' nodig."

Meer info? Kijk op www.hartforher.nl, mail naar tamara@hartforher.nl of loop binnen bij Hart for her aan het Brandpunt 63 in de Stad van de Zon.