Oratoriumkoor Langedijk viert lustrum

LANGEDIJK - Het Oratoriumkoor Langedijk (voorheen Langedijker Oratoriumvereniging) bestaat al sinds 1964. 2019 is dus weer een lustrumjaar.

Lustrum gevierd met bekende en vertrouwde gezichten

Dit elfde lustrum vieren ze met de uitvoering van Petite Messe Solennelle van Rossini.

De solisten zijn: Maartje Rammeloo – sopraan; Martine Straesser - alt/mezzo. Jan-Willem Schaafsma - tenor en Berend Eijkhout - bariton.

Pleyel vleugel

Tijdens dit concert wordt gebruik gemaakt van een Pleyel vleugel uit 1874 met een bijzonder Pleyel-repetitie mechaniek en een geweldig klinkende bas.

Daarnaast wordt een Demain drukwind harmonium bespeeld. Door het ´drukwind effect´ is een groter geluidsvolume te produceren en door het ´expression´ register zijn mooie muzikale accenten te leggen. Marja van der Ploeg bespeelt het harmonium en Yukiko Hasegawa de vleugel.

Hans van Rutten

Het concert staat onder leiding van dirigent Hans van Rutten. Het concert is op vrijdag 24 mei 2019 om 20.15 uur, in de Trefpuntkerk, Dorpsstraat 41, Broek op Langedijk. De kerk is open vanaf 19.30 uur, er wordt koffie en thee aangeboden.

Er is geen pauze, maar na afloop van het concert, rond 21.45 uur, is er volop gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. In de voorverkoop kost het toegangsbewijs dat tevens het programmaboekje is, 20 euro. Scholieren en studenten betalen slechts 10 euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen, mits begeleid door een volwassene.