Er zijn voor een ander, onverwachts een steuntje in de rug, een klein gebaar.
Er zijn voor een ander, onverwachts een steuntje in de rug, een klein gebaar. (Foto: aangeleverd)

Lovers Foundation wil dat mensen naar elkaar omkijken

REGIO - In Langedijk is de Stichting Lovers Foundation opgericht. Deze stichting wil mensen stimuleren weer meer naar elkaar om te kijken.

Er zijn voor een ander, onverwachts een steuntje in de rug, een klein gebaar. Als je weet dat je overbuurman het momenteel moeilijk heeft, of dat een (on)bekende iets nodig heeft maar het net niet kan betalen. Een kind dat gepest wordt op school, of een schoolreisje moet missen. Fijn als je weet dat er mensen zijn die om je geven en aan je denken, dat je er toe doet en dat je gezien wordt. Dat is waar de Lovers Foundation voor staat, met als basis het (christelijk) geloof, de liefde voor elkaar.

Lovers-Boeket

Dit doet de stichting onder andere door maandelijks een bloemetje te bezorgen bij mensen die dit nodig hebben, verdienen, of bijvoorbeeld als blijk van verbondenheid.

Op zaterdag 11 mei is het eerste Lovers-Boeket overhandigd aan mevrouw T. A. te Sint Pancras. Mevrouw revalideert momenteel van een heupoperatie waardoor ook de verjaardag van haar man, die toevallig net jarig was, niet kon worden gevierd. Nog enigszins verbaasd van het onverwachte bloemetje zegt ze: "Ik ben eigenlijk altijd voornamelijk voor anderen bezig en om zelf te geven. En om dan nu zelf iets te krijgen, vind ik toch wel heel erg leuk!"

op www.loversfoundation.nl leest u meer over de stichting, het laatste nieuws en hoe u een bijdrage kunt leveren.