James Phiri heeft het beeld 'Wildflower' gemaakt.
James Phiri heeft het beeld 'Wildflower' gemaakt. (Foto: aangeleverd)

Expositie Afrikaanse Tuinbeelden

NOORD-SCHARWOUDE - Zaterdag 25 mei en zondag 26 mei is Beeldentuin Art of Africa weer geopend.

Een bijzondere collectie van ruim 800 beelden te bewonderen. Beeldentuin Art of Africa is er wederom in geslaagd een prachtige collectie beelden aan te kopen bij de creatieve beeldhouwers van de Shona-stam uit Zimbabwe. Deze unieke beelden zijn winterhard en geheel met de hand vervaardigd van lokale stenen met welluidende namen als springsteen, opaalsteen, serpentijn en fruitsteen.

Ondanks de jarenlange malaise in Zimbabwe, klimt het land stukje bij beetje uit het diepe dal. Zimbabwanen zijn positieve mensen en de kunstenaars zitten niet bij de pakken neer en laten zich door de malaise inspireren.

Zij vertalen hun frustratie in steen. Prachtige vormen met uiteenlopende betekenis brengen de boodschap over van de immer bescheiden kunstenaars op zoek naar artistieke vrijheid.

Op de foto staat James Phiri met zijn fraaie 'Wildflower', gemaakt van het kleurrijke kobalt. Een wildflower staat symbool voor een volgende stap in het leven. De lijnen of soms bladeren om de bol heen, symboliseren de mensen of herinneringen die met de volgende stap te maken hebben gehad.

Meer informatie op www.artofafrica.nl. Art of Africa beeldentuin Krommeakker 48 Noord-Scharwoude, tel. 06-26390331, open op zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.