Afbeelding

Kunst minnend Langedijk

Met Pinksteren (9 en 10 juni) wordt voor de tweede keer de Kunstroute Langedijk georganiseerd door beeldend kunstenaar Karin van Bodegom, Jeroen van Dijk van 2Dsign en mijzelf.

Twee jaar geleden was het een groot succes en ook nu gaan wij ervoor! Zo'n 94 kunstenaars doen mee verspreid over Langedijk. Er zijn grote locaties, er zijn kunstenaars die vanuit thuis exposeren, de galerieën doen mee en bijna alle vormen van kunst zijn te zien. Nieuw dit jaar is een expositietentoonstelling in De Kooger Kerk.

Bijna alle kunstenaars hebben één kunstwerk in de Kooger Kerk. We hebben deze overzichtstentoonstelling georganiseerd, zodat op zaterdag 8 juni de kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten bij de opening en ook elkaars werk kunnen zien. Dit was een wens van de deelnemers, omdat zij tijdens de kunstroute vastzitten op een locatie om de bezoekers te ontmoeten.

Ook nieuw is dat bezoekers rondgevaren kunnen worden. De Broekervaart vaart tussen de Westdijk en de Sluiskade. Zo kunnen bezoekers uit Heerhugowaard gemakkelijk in Langedijk komen. Wij hebben een pendeldienst boot geregeld tussen de Sluiskade en Veldzorg. En dan is er een rondvaart tussen Veldzorg, Lepelaar 28 en Kooger Kerk. Op deze 3 locaties kunt u opstappen. De rondvaart is gratis en vol = vol.

Ook nieuw is dat er een extra expositie is georganiseerd in de Witte Kerk in Sint Pancras. Rondom het thema 'Vrouwen in de kunst' wordt het 100-jarig bestaan van het Vrouwenkiesrecht gevierd en wat dit betekent voor de rol van de vrouw in de kunst.

Kortom alle vormen van kunst zijn tijdens de Kunstroute Langedijk 2019 te zien op prachtige plekken in Langedijk. Kijk voor alle informatie in de kunstkrant die deze week in het Langedijker Nieuwsblad zit. Heel veel plezier met Pinksteren in ons kunstminnende dorp!

Marieke Neesen-Barten, www.lieflangedijk.nl