Alissa Derksen van Turn Totaal Langedijk was dit weekend in bloedvorm!
Alissa Derksen van Turn Totaal Langedijk was dit weekend in bloedvorm! (Foto: aangeleverd)

Dubbel NK-zilver voor Alissa Derksen

LANGEDIJK - Tijdens het NK-finaleweekend in Vianen was Alissa Derksen van Turn Totaal Langedijk in bloedvorm.

Na een vrijwel foutloze vierkamp bij de Jeugd N4 mocht ze zich allround vice Nederlands Kampioen noemen.

En als de landing op het toestel sprong helemaal perfect zou zijn geweest had er zelfs nóg meer in gezeten.

De drie medaillewinnaars ontliepen elkaar namelijk uiteindelijk maar 0,4 punt. A

lissa was vooraf best nerveus maar ze vond met coach Danielle van Stralen-Koeman aan haar zijde de rust op het juiste moment.

Een dag na de vierkamp was het feest compleet toen deze talentvolle turnster dankzij de vloerfinale een zilveren medaille aan haar prijzenkast toevoegde.

Podiumplek Bjarne Koomen en Jurre Bakker

Op dezelfde dag turnden zeven TTL'ers in Leusden hun districtsfinale in de vierde divisie. Junior Bjarne Koomen had een week geleden tijdens het NK zijn paardvoltige nog niet helemaal stabiel, maar dit keer revancheerde hij zich volledig met als eindresultaat allround goud. Teamgenoot Kayne Jongenburger werd in dezelfde klasse vijfde.
Ook jeugdturner Jurre Bakker was uitstekend op dreef. Hij draaide alles naar beste kunnen en mocht trots een fraaie zilveren plak in ontvangst nemen. Instapper Sam Ottenhof had ook bijna het podium te pakken. Hij werd vierde en in dezelfde categorie legde Luuk Rootjes beslag op de zesde plaats. Bij de pupillen draaiden Youri Alders (achtste) en Hidde Kuitert (negende) eveneens een keurige wedstrijd. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.