De kidsrun van de Langedijker Run was weer een groot succes.
De kidsrun van de Langedijker Run was weer een groot succes. (Foto: aangeleverd)

Geweldig aantal kinderen doet mee aan kidsrun

LANGEDIJK - Gespannen gezichtjes aan de start, rood aangelopen wangen, snelle beentjes en hijgend over de finish... De kidsrun van de Langedijker Run was weer een groot succes.

Er deden maar liefst 195 kinderen van de BSO's van Kinderopvang Langedijk mee. De kinderen waren goed herkenbaar door de rode hardloopshirtjes, die de kinderopvang had geregeld. De kinderen deden extra goed hun best vanwege het goede doel van de kidsrun: de Kanjerketting voor kinderen met kanker. Voorafgaand aan de run hadden de BSO's creatieve rommel- en boekenmarkten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit goede doel en in totaal is er ruim € 2000,- opgehaald op de BSO's. Wekelijks is er hard getraind op de BSO's ter voorbereiding op de run. En er is zelfs een aantal hardloop clinics gegeven door Team Langedijk, die de Langedijker Run organiseert.

Na de kidsrun heeft nog een aantal medewerkers van de kinderopvang een goede 5 kilometer gelopen en heeft Esther zelfs de eerste prijs binnen gehaald als snelste vrouw op deze afstand. De kidsrun was een groot succes!