Benieuwd naar hoe dit blijspel vol intriges en humor afloopt?
Benieuwd naar hoe dit blijspel vol intriges en humor afloopt? (Foto: aangeleverd )

Blijspel in het dorpshuis Dirkshorn

DIRKSHORN - Je bent non in een klooster waar Moeder-Overste (lees tiran) de leiding heeft. Het overkomt de nonnen Bettina, Ludwina en Clementina. Omdat de nonnen zo slecht worden behandeld, besluiten zij hierover een brief te sturen naar Kardinaal Koops.

Bezuinigingen dwingen er ondertussen toe dat het klooster gedeeld moet worden met broeders uit Capelle. Dit tot grote irritatie van Moeder-Overste die er alles aan doet om hen weg te krijgen. Na de komst van de broeders is de chaos niet te overzien. Het klooster wordt volledig verbouwd voor hun 'vage' werkzaamheden. Een klusjesman zet de nonnen aan tot staking en Moeder-Overste…. is opeens bereid om te praten? Een spoedbijeenkomst tussen broeders, nonnen, aannemer en Moeder-Overste leidt tot een valse actie van Moeder-Overste en een verrassende ontknoping in het verhaal.

Benieuwd naar hoe dit blijspel vol intriges en humor afloopt?

Vrijdag 29 maart en zaterdag 30 maart zijn de voorstellingen door Toneelgroep VVO in dorpshuis de Kastanjeboom te Dirkshorn. Aanvang 20.00 uur, entree € 12,-. Reserveren: 0224-551970 of smit44@quicknet.nl