Tijdens het lied Shower the people (with love) werden harten het publiek in gegooid.
Tijdens het lied Shower the people (with love) werden harten het publiek in gegooid. Foto: Marjolein Ansink

Lief Langedijk concert waar spektakelstuk

OUDKARSPEL - Voor de achtste keer werd het Lief Langedijk Concert in de Allemanskerk georganiseerd en het werd een vlekkeloos spektakel waarin het thema 'Memories' centraal stond. De Allemanskerk was omgetoverd tot een waar theater met prachtige lichteffecten en animaties.

Een belangrijk onderdeel van deze avond is de uitreiking van de jaarlijkse Martin Neesen Prijs aan een persoon of organisatie die zich binnen de Langedijker gemeenschap zeer verdienstelijk maakt. In totaal hadden 16 organisaties zich aangemeld. Na een zorgvuldige procedure gevolgd te hebben werden er tenslotte drie genomineerd. De Stichting Sociale Winkel, de Stichting Wonen Plus Welzijn Langedijk en de Stichting Vrienden van de Sint. Hoewel met name de laatste alles uit de kast had gehaald, zelfs de Sint en een pieterman maakten hun opwachting, ging de prijs uiteindelijk naar Wonen Plus Welzijn Langedijk. Voorzitter Frits Westerkamp maakte dit bekend, secretaris Marieke Neesen-Barten overhandigde de prachtige bokaal, opnieuw gemaakt door Marije Wolfswinkel van Atelier Lichtraamwerk. De cheque van € 10.000 werd overhandigd door penningmeester Dick Bootsman aan welzijnsconsulenten Judith Sanstra en Petra Schoon. Zij gaven aan dat het geldbedrag zal worden besteed aan een ontmoetingshuis voor dementerende mensen in Langedijk.

Volgend jaar weer

Aan de bezoekers van het Lief Langedijk Concert werd gevraagd om een financiële bijdrage te geven voor het goede doel van de avond: het project van Wonen Plus Welzijn Langedijk ter ondersteuning van mantelzorgers die thuis zorgen voor mensen met dementie. Dit goede doel was al ruim voor de nominaties voor de Martin Neesen Prijs door Marieke Neesen-Barten bepaald. In totaal werd 1058 euro gedoneerd en dat bedrag werd door Lief Langedijk verdubbeld tot 2116 euro. Dit alles werd omlijst door zang en muziek van zangeres Helen Botman die samen met Peter van Vleuten, Evelyn Kallansee, Karl Adams en Giancarlo Romita de ruim 200 aanwezigen tot een staande ovatie brachten.

Marieke Neesen-Barten beloofde tot slot, dat het volgende concert gehouden wordt op 20 maart 2020.

Judith Sanstra van Wonen Plus Welzijn krijgt de bokaal overhandigd door Marieke Neesen-Barten.