De provincie Noord-Holland gaat in Noord-Scharwoude (N504) een verkeersplein (LARGAS-plein) en rotonde aanleggen.
De provincie Noord-Holland gaat in Noord-Scharwoude (N504) een verkeersplein (LARGAS-plein) en rotonde aanleggen. (Foto: aangeleverd)

Voorrangsplein en rotonde bij Noord-Scharwoude

LANGEDIJK - De provincie Noord-Holland gaat in Noord-Scharwoude (N504) een verkeersplein (LARGAS-plein) en rotonde aanleggen. Hiermee verbeteren de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en doorstroming in en rond Noord-Scharwoude, zowel nu als in de toekomst.

De rotonde wordt op het kruispunt van de Spoorstraat en de Oostelijke Randweg aangelegd.

Het verkeersplein, een zogenaamd LARGAS-plein, is gepland op de kruising van de Dorpsstraat en de Voorburggracht in Noord-Scharwoude.
LARGAS staat voor LAngzaam Rijden GAat Sneller.

Langzaam verkeer kan veilig oversteken bij zowel de Dorpsstraat, via een brede middenberm, als op de Voorburggracht. De daadwerkelijke aanleg van LARGAS-plein en rotonde start rond mei 2020.

Wethouder Nils Langedijk: "De Provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor de doorstroming op provinciale wegen. De provincie wil met de rotonde en de LARGAS de doorstroming op de N504 verbeteren en daarmee de bereikbaarheid van Oudkarspel. De provincie maakte deze keuze om op deze manier de veiligheid en doorstroming te verbeteren. Beide aspecten worden ook gemonitord na de aanleg. De reconstructie wordt uitgevoerd, en voor het overgrote deel betaald, door de provincie Noord-Holland. Er is een kleine financiële bijdrage van de gemeente om de gemeentelijke wegen weer netjes aan te sluiten op de rotondes. Zo wordt het kruispunt Oostelijke Randweg – Veilingweg op een betere manier aangesloten op de nieuwe rotonde. Als het kruispunt toch is afgesloten, dan kan dat beter meteen worden aangepakt."