Onder zonnige omstandigheden werd de ronde gereden.
Onder zonnige omstandigheden werd de ronde gereden. (Foto: Koos Schoonhoven)

Mooie Wielerronde Sint Pancras

SINT Pancras - Zaterdag 7 september werd weer de Wielerronde Sint Pancras verreden.

De dag begon voor een grote groep vrijwilligers om 07.00 in sportcafé de Oostwal. Na een bak koffie en een gebakken ei was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met deze groep vrijwilligers wordt vervolgens het parcours opgebouwd. Hekken plaatsen, oversteekborden op de juiste plek monteren, sponsordoeken ophangen, parcours schoonvegen et cetera. Zonder deze vrijwilligers kunnen de wielrenners geen veilige koers rijden.

Om 12.30 uur was het startschot voor de jeugdronde, gegeven door Laurens ten Dam. Ook is dit het enige moment dat er nog regen valt maar de kinderen geven geen krimp. Ouders duiken onder hun paraplu terwijl de kinderen over het parcours racen onder luid applaus. Hierna volgen nog vier leeftijdscategorieën met een hoge opkomst!

Inmiddels breekt de zon door en start om 14.00 uur de sportklasse en junioren. Een prachtige koers waarin vier vluchters uiteindelijk de koers bepalen (waarvan 3 junioren) en om de winst strijden. Om 15.30 komen de 'local heroes' het parcours op voor de 'sportieve dorpelingen'. Met wederom een record opkomst met meer dan zestig deelnemers. Hierbij volgt een mix van mannen, vrouwen, 65+ et cetera en is vooral het publiek de grote winnaar. De tentjes langs het parcours stromen inmiddels goed vol en iedereen die langs rijdt wordt hard aangemoedigd, een geweldig mooie koers weer! Zoals elk jaar wordt de dag afgesloten met de Elite renners. Rick van Breda wint voor de vijfde keer en is daarmee een absolute legenda aan het worden. Door de optekende wind wordt de koers harder maar soleert hij naar de winst. Een geweldige prestatie. Langs het parcours bleef het nog even gezellig en de dag is afgesloten met het wielerbal in de Oostwal. Daar kwamen alle renners bij elkaar en bleef het nog heel lang gezellig.''

Alle winnaars vindt op www.rondevansintpancras.nl.

De winnaars rijden een ereronde samen met de Wielerronde miss Sanne Oostinga.