Praat op 14 december mee tijdens Ontbijten met Aaldert.
Praat op 14 december mee tijdens Ontbijten met Aaldert. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

Praat mee over 'het perfecte kind'

BROEK OP LANGEDIJK - Wat als we de perfecte baby kunnen creëren? Krijgen we een betere wereld als er minder kinderen met een beperking worden geboren?

Over deze vragen gaat het op 14 december tijdens Ontbijten met Aaldert, in museum Broekerveiling. In 2018 verraste een Chinese arts de wereld door twee genetisch gemanipuleerde baby's op de wereld te zetten, die resistent zijn voor het hiv-virus. De ontwikkelingen in de medische wetenschap gaan snel, maar roepen allerlei vragen op. Journalist en theoloog Aaldert van Soest gaat het gesprek aan met een panel van deskundigen. Te gast is onder meer Gemma Molenkamp, die al 35 jaar werkt als verloskundige in Heerhugowaard en omgeving. Zij zag hoe vrouwen vroeger minder keuzes tijdens de zwangerschap: het kind kwam zoals het kwam. Tegenwoordig kunnen bepaalde afwijkingen al ruimschoots voor de geboorte worden vastgesteld. Dat geeft mogelijkheden, maar ook dilemma's. Aan tafel schuift verder aan Marjon Malipaard, locatiemanager bij Philadelphia Zorg. Zij werkt dagelijks met kinderen en jongeren met een beperking. Vanuit die invalshoek zal ze haar visie geven op het thema 'het perfecte kind'. Ook komen ervaringsverhalen aan bod.

In Ontbijten met Aaldert worden in een ontspannen sfeer levensvragen besproken. Voorafgaand aan het gesprek staat een ontbijtbuffet klaar. Voor € 8,- kunt u deelnemen. Inloop met ontbijt: 8.15 uur. Bij voorkeur vooraf aanmelden via 06-53265929 of www.ontbijtenmet.nl