Nederlands Kampioenschap Sajetkolven

ZUID-SCHARWOUDE - Op 2 maart werd het NK Sajetkolven weer gehouden in de Schelvis in Zuid-Scharwoude.

Er werd meteen serieus gekolfd

Dit jaarlijkse toernooi is alleen bestemd voor kolvers die spelen met een sajetbal. Ook sluiten zich wel gummispelers aan die voor deze gelegenheid (uiteraard) met sajet spelen. Om 10.00 uur begon de voorronde voor de Langedijkers en om 14.00 uur werden de deelnemers uit de rest van Nederland verwacht.

Er werd meteen serieus gekolfd en hoge punten geslagen. Jack Beers 58 punten en Louis Schilder 55 punten. Ook Hans de Rijcke sloeg 56 punten.

Koplopers

Na de voorronde waren er veel kolvers met 98, 99, 100+ punten. De koplopers na de voorronde waren de eerst genoemde kolvers. Jack Beers 105 Louis Schilder 107 en Hans de Rijcke 110 punten. Het beloofde een spannende finale te worden. Dat kwam ook uit want de tienen, elven en twaalven volgden elkaar in rap tempo op.

De beslissing viel dan ook met de laatste klap. Jack was al uitgeschakeld en sloeg er 51 bij en eindigde op de derde plaats met 156 punten. Hans stond voor de laatste klap nog één punt voor op Louis maar sloeg een 7 en kwam op 161 punten uit. Louis sloeg een 12 en werd kampioen met 165 punten.

Het was een spannende finale van een mooi Sajetkampioenschap.