Collecte voor de mensenrechten

LANGEDIJK - Tot en met 16 maart zullen ook in Langedijk weer zo'n veertig collectanten uw bijdrage vragen voor Amnesty International. De opbrengst van deze collecte is heel belangrijk, want daarmee kan Amnesty onpartijdig en onafhankelijk onderzoek doen naar schending van de mensenrechten.

Voor deze onderzoeken en acties neemt Amnesty International geen geld aan van de overheid of politieke en religieuze groeperingen. Door uw bijdrage maakt u het mogelijk dat schendingen wereldwijd worden onderzocht en actie wordt gevoerd. Alleen al vanuit Nederland werden in 2018 meer dan één miljoen e-mails, brieven en handtekeningen verstuurd naar machthebbers en instanties in vele landen en met resultaat. Kijkt maar eens op www.amnestyinternational.nl onder 'Goed nieuws.' Uw bijdrage is van onschatbare waarde en helpt in de strijd tegen bijvoorbeeld martelingen in gevangenissen, vervolging van activisten, en zogenaamde 'heropvoedingskampen' in China.

In Langedijk is een plaatselijke werkgroep actief, die acties voorbereidt en helpt uitvoeren. Wilt u daarbij helpen of een volgende keer collecteren? Dan kunt u zich aanmelden bij Dick Hogervorst, tel. 0226-318835. Of mail naar willyendick@quicknet.nl.