Kandidaat Statenleden CDA  Willemien Koning en Hermen de Graaf bij het Stationsgebied in Heerhugowaard met uitzicht op het Oosterdelgebied.
Kandidaat Statenleden CDA Willemien Koning en Hermen de Graaf bij het Stationsgebied in Heerhugowaard met uitzicht op het Oosterdelgebied. (Foto: CDA Noord-Holland)

Willemien Koning kandidaat voor Statenverkiezing

LANGEDIJK - Willemien Koning heeft bij de provincie aandacht gevraagd behoud van het cultuurhistorische karakter van het Oosterdelgebied. In Langedijk maakt men zich zorgen over de landschappelijk invloed op het Oosterdel van een woontoren die in het stationsgebied van Heerhugowaard gepland staat. Dit vanwege de korte afstand tussen het stationsgebied en het nabijgelegen Oosterdelgebied.

Willemien: ''tijdens de commissievergadering Ruimte en Wonen heb ik vorige week de gedeputeerde verzocht om bij de toekenning van subsidie voor de ontwikkeling van het OV-knooppunt in Heerhugowaard aan de wethouder mee te geven dat er met het vaststellen van de bouwhoogten rekening gehouden moet worden met het nabijgelegen natuurgebied Oosterdel. De cultuurhistorische waarde mag niet negatief beïnvloed worden door gebouwen bij het OV Knooppunt. De bouwhoogte en het silhouet van de woontoren moet passend zijn bij de omgeving.

De in Oudkarspel woonachtige Willemien Koning staat hoog op de kieslijst voor provinciale Staten voor de verkiezingen die gehouden worden op 20 maart. Zij is al enkele jaren politiek actief en inmiddels vier jaar Statenlid. Willemien is blij met het feit dat de gedeputeerde bij de toekenning van de subsidie ook de toezegging heeft gedaan dat zij hierop zal toezien. Zij noemt de subsidie voor ontwikkeling van het OV knooppunt van groot belang voor de regio en voor het realiseren van woningbouw bij het stationsgebied. ''Er is veel vraag naar woningen. Daar moet een oplossing voor komen. Vooral voor starters op de woningmarkt.''

Momenteel heeft ze bij de Provincie Noord-Holland binnen de CDA fractie de woordvoerderschappen: Natuur, Landbouw, Milieu, Water en Schiphol. Zij hoopt opnieuw het vertrouwen te krijgen van de kiezers zodat zij na 20 maart haar werk kan voorzetten en een tweede periode in de Staten mag plaatsnemen. ''De provincie gaat over allerlei regels voor de regio's, over wegen, woningbouwlocaties, natuur, water, landbouw, energietransitie en nog veel meer. CDA staat voor een realistisch, haalbaar en betaalbaar beleid rond klimaat. Niets doen is geen optie, maar de maatregelen moeten wel betaalbaar zijn. Ik hoop dus dat er veel mensen zullen gaan stemmen op 20 maart!"