Zeno van Esch in fraaie hoeksteun op de brug.
Zeno van Esch in fraaie hoeksteun op de brug. (Foto: aangeleverd)

Uitstekende NK-start voor TTL-turners

LANGEDIJK - Dit weekend werd in Amsterdam de achtste finale voor het Nederlands Kampioenschap turnen jongens en heren gehouden. Namens Turn Totaal Langedijk traden tien sporters aan, waarvan er drie aan het eind van het toernooi twee maal goud en één maal zilver allround bemachtigden.

Stefan van der Vliet werd met ruime voorsprong kampioen en hij stelde daarmee meteen alvast de allround finale in juni veilig. Verder kan hij ook de onderdelen sprong, brug en rek inplannen voor de landelijke toestelfinales.

Roel Abbo maakte het enorm spannend omdat hij na het vijfde en voorlaatste toestel exact gelijk stond met zijn naaste concurrent. Het laatste onderdeel sprong bracht met slechts tweetiende punt de beslissing in zijn voordeel. Ook hij haalde op drie toestellen de hoogste score: vloer, voltige en ringen. In de derde divisie, categorie Junior 1, behaalde Zeno van Esch zilver op de zeskamp, het verschil was slechts 0,05. Zijn beste toestel was paardvoltige. In diezelfde klasse werd Noah Jongenburger negende.

Eveneens in de derde divisie, maar dan bij de Junioren 2, turnde Nick Ryan Rayanajagam zich naar een 15e positie in de eindrangschikking. Dave Peijnenburg was ingedeeld bij de senioren derde divisie. Met een in het oog springende tweede plek op brug werd hij uiteindelijk 14e in de eindscore over alle zes toestellen. Verder kwamen vier Langedijker turners in twee afzonderlijke poules uit in de derde divisie jeugd. In de ene poule werd Jenmar Wit negende en Bas Insing scoorde een elfde plek. In de andere poule was de uitslag bijna identiek met Timo Veldt als negenede en Sil Jongenburger als twaalfde, mede dankzij een super tweede positie op vloer.

Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.