Na een welkomstwoord van de voorzitter Anne Oostenveld hesen Marieke Neesen – Barten van Lief Langedijk en Rick Tauber van bouwburo Tauber, de vlag naar de top.
Na een welkomstwoord van de voorzitter Anne Oostenveld hesen Marieke Neesen – Barten van Lief Langedijk en Rick Tauber van bouwburo Tauber, de vlag naar de top. (Foto: Piet Ooijevaar)

Voorplein Behouden Huis officieel onthuld

OUDKARSPEL - Zaterdag sloot Hart van Oudkarspel de laatste fase van de verbouwingen van Het Behouden Huis en Het Regthuis af.

Door het hijsen van de vlag werd de volledige bestrate parkeerplaats in gebruik genomen. Na een welkomstwoord van voorzitter Anne Oostenveld hesen Marieke Neesen van Lief Langedijk en Rick Tauber van bouwburo Tauber, de vlag naar de top. Door hun financiële bijdragen werd dit mogelijk gemaakt. Behouden Huis aan de Dorpsstraat 850 en later het nabijgelegen Regthuis werden door de stichting Hart van Oudkarspel van de gemeente gekocht en volledig gerestaureerd. Een traject van vijf jaar met vallen en opstaan met tot twee levende gebouwen als resultaat, voor en door Langedijkers.