Wie werpt zijn bal het dichtst bij de jack?
Wie werpt zijn bal het dichtst bij de jack? (Foto: Aangeleverd)

Koersballen in dorpshuis De Geist

SINT PANCRAS - Koersbalspelers opgelet! In dorpshuis De Geist aan de Vinkenlaan 7 in Sint Pancras gaat het nieuwe seizoen weer beginnen. Eens in de veertien dagen kan er koersbal worden gespeeld op vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Het seizoen loopt van september tot juni, wat betekent dat er maar liefst negentien keer kan worden gespeeld komend seizoen. Het spel speelt zich af op een mat van acht bij twee meter. De deelnemers rollen een bal met een diameter van circa vijftien centimeter, die aan de ene kant zwaarder is dan aan de andere, in de richting van een doelballetje, een zogenaamde jack. Wie het balletje, de jack dus, met de koersbal het dichtst benadert scoort een punt. Het wedstrijdelement is wel aanwezig maar is voor de gemiddelde deelnemer, die wat ouder is, niet het meest belangrijk. De gezelligheid staat voorop. Natuurlijk is er halverwege iedere spelmiddag een pauze. Tijd voor een kopje koffie.

De kosten per seizoen bedragen € 35,- per persoon. Ook eens meedoen? Kom dan een keer vrijblijvend kijken. Er is nog plaats. De eerstvolgende spelmiddag is vrijdag 20 september.