Het is gezellig toeven in het vernieuwde dorpshuis De Geist, het bruisende activiteitencentrum in Sint Pancras.
Het is gezellig toeven in het vernieuwde dorpshuis De Geist, het bruisende activiteitencentrum in Sint Pancras. (Foto: aangeleverd)

Sint Pancras mag trots zijn op De Geist

SINT PANCRAS - Het is gezellig toeven in het vernieuwde dorpshuis De Geist, het bruisende activiteitencentrum in Sint Pancras. Er is door het team van De Geist en met name de vrijwilligers veel werk verzet.

Door de grote verbouwing zijn de entree, de bar, grote zaal en ook het achterste deel van het gebouw flink onderhanden genomen en speciaal ingericht voor het gebruik van De Waerden. Het geheel heeft nu een aangename moderne uitstraling. Lindy Helsdingen van Knot Styling Buro heeft belangeloos het ontwerp verzorgd. De entree, dat met zijn automatische deuren een luchtsluisfunctie heeft, creëert al direct verwachting. Eenmaal binnen vindt u een compleet nieuwe inrichting met nieuwe kleuren, modern meubilair, nieuwe vloeren, vitrages en een gerestylede bar met daarboven prachtige designlampen. Op de muur een schitterende afbeelding van de Twuyvermolen. Ook de ruimte bij de gratis bibliotheek is aangepast en de tussenwand is verwijderd. Er is een scheiding met de toiletten gecreëerd met aan beide zijden decoratieve afbeeldingen. Daardoor is het aantal zitgelegenheden vergroot zonder dat dit een volle indruk geeft.

Aan alles is te merken dat er tussen de verschillende vrijwilligers en het team van De Geist goed overleg is geweest. Dat, tezamen met de nodige professionele ondersteuning en de voortvarendheid van het bestuur, heeft geleid tot dit pareltje in de Pancrasser gemeenschap. De dagactiviteiten worden uitgevoerd door De Waerden, de organisatie voor mensen met een beperking waarvoor verschillende bezigheden worden verzorgd en begeleid. Daarnaast is er een groot aanbod cursussen en activiteiten zoals het internetcafé, computercursussen, Doet en Ontmoet, Stichting Zorg en Welzijn.

Ruim veertig organisaties en verenigingen maken vooral 's avonds gebruik van het dorpshuis. Hiermee vervult De Geist een belangrijke sociale functie. Voor organisaties als De Geist is het van belang dat de financiën op orde zijn. De aanpak hiervan is gerealiseerd met behulp van verschillende fondsen waaronder het Kossen-Leijen fonds, Lief Langedijk, het Oranjefonds, Pius Stichting , VSB Fonds en de medewerking van De Waerden. Sint Pancras mag trots zijn!