Zonnig afscheid Sociale Winkel

Op 20-9 werd de Sociale Winkel gastvrij ontvangen bij Veldzorg.

Op 29-6 sloten we de deuren, brachten onze spullen onder, verkochten wat en de rest was voor Roemenie.

We danken het winkelcentrum voor de support. Ook de inwoners van Langedijk voor de 1500 handtekeningen.

Het doel was 'de dorpspomp' waar je heen kon gaan voor een ontmoeting.

Tijdens deze avond vertelden we om beurten de top momenten in de afgelopen 3,5 jaar: Hartverwarmend: Gehoor vinden, er mogen zijn, vertrouwen hervinden, vriendschappen aangaan, meedoen aan leuke activiteiten.

Op de videosite http://shuttle.video vindt u verhalen van Story Telling, Aan tafel met, de kunstmarkten, gezondheidspleinen, muzikale presentaties, de crea Lays dag, de schoenenparade, Lovables, ontmoetingsdag. De breiclub (25 op vrijdag) heeft onderdak gevonden in de van Arkel school, de wandelclub (20 mensen) op donderdag vanaf Chez Frans.

Er wordt nog bekeken of 'Aan tafel met' een vervolg krijgt en ook is voorgesteld om muziek- en filmavonden te organiseren in de Pathefoon.

Op 3 juli boden we de petitie aan de wethouder aan. Zijn reactie riep veel vragen op: In 3 jaar kregen we maar weinig subsidie. Volgens de wethouder wel veel!. De gemeente nodigde ons uit om een plan in te dienen (innovatie Sociaal Domein). Er is in 3 jaar ieder jaar een vernieuwend plan uitgewerkt en afgestemd met ambtenaren en telkens afgewezen.

Door de Sociale Winkel is voorgesteld om met de wethouder in een socratisch betoog te onderzoeken hoe de goede intenties van groepen mensen wel gefaciliteerd kunnen worden.

Waar mogelijk een moderne welzijnsinstelling een deel van zijn ruime budget kan inzetten. Gericht op veranderingen en wensen uit de gemeenschap!

De Sociale Winkel wacht op het antwoord van het College en de raad om te onderzoeken hoe je serieuze plannen uit de gemeenschap wel kunt realiseren.

Klaas Wever