Het team van Honky Tonk, met links de drie koks Nick Bart en Marco, vooraan Samantha en rechtsachter Henny en Jan.
Het team van Honky Tonk, met links de drie koks Nick Bart en Marco, vooraan Samantha en rechtsachter Henny en Jan. (Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Honky Tonk al 20 jaar the place to be in Schoorl

SCHOORL - Honky Tonk is niet meer weg te denken uit Schoorl. Het sfeervolle restaurant in het centrum van Schoorl, is al twintig jaar dé plek waar je naar toe gaat na een goede boswandeling voor een lekkere verwenkoffie, een smakelijke lunch of een borrel.

Alles versbereid en huisgemaakt

Maar Honky Tonk is veel meer dan dat! "Mensen weten vaak niet dat je ook ontzettend lekker bij ons kunt eten", vertelt Henny, een van de twee uitbaters van Honky Tonk.

"Onze keukenbrigade, bestaande uit Nick, Bart en Marco, koken elke dag de lekkerste gerechten, en alles wordt vers bereid. We hebben nogal eens de naam een veredeld pannekoekenrestaurant te zijn. Niets mis met een goede pannenkoek, maar daarmee doet men onze keukenbrigade toch echt te kort!" vervolgt ze. "Van soepen tot het schoonmaken van een haas, er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten. Pakjes en zakjes komen er bij deze koks niet in. Dat betekent soms dat het iets langer duurt voordat een gerecht op tafel staat, maar als mensen weten hoe dat komt dan wachten ze graag wat langer."

Naast een kwaliteitskeuken is ook het personeel erg belangrijk. "Samen met Samantha Elbrow, onze hoofd bediening én rechterhand, hebben we een cursus ontwikkeld waarin personeel in drie maanden wordt klaargestoomd voor het vak. Want goed personeel kan je zaak maken, zoals slecht personeel het kan verpesten. Wij eisen een hoge mate van klantvriendelijkheid van onze mensen, net als snelheid en warenkennis. Ook is het belangrijk dat iemand in het team past. We hebben zo'n 40 man aan personeel waarvan het grootste gedeelte puber is. Dat kan onderling best weleens knallen, maar altijd met respect."

Henny lacht: "En als ik iemand dan aanspreek op zijn of haar gedrag zeggen ze: 'jeetje Henny, je lijkt m'n moeder wel!' Die taak neme ik graag op me hoor!"

Met mooi weer is het genieten op het verwarmde terras met uitzicht op het klimduin waar de kindertjes naar hartenlust kunnen spelen.

Maar ook, of juist, met minder weer zit het heerlijk bij Honky Tonk. Er liggen kussens, kleedjes en een brandend haardvuur zorgt voor de lekkere warme Honky Tonk sfeer.

Samen met compagnon Jan runt ze al twintig jaar het sfeervolle café restaurant. Jan zorgt voor de organisatie, de bestellingen en de administratie, en Henny is van de sfeer, de ideeën, de feesten en partijen en het personeel. Samen zorgen ze al twintig jaar voor het gezellige en goede restaurant aan de voet van het klimduin.

Henny: "En dat vieren wij met een feestelijk weekend! In die twintig jaar is er veel gebeurd, het is goed om daar het glas op te heffen en even bij stil te staan."

In de advertentie leest u alles over het jubileumweekend. Of kijk op www.honkytonk.nl voor meer informatie.