Afbeelding

Cultureel Langedijk

Elk jaar verrast het mij hoeveel mooie voorstellingen en concerten er zijn in Langedijk. En ook zo verschillend. Om een aantal op te noemen.

Op 1 maart is er de première van de musical 'Met de groeten van Paulus', uitgevoerd door de Protestantse Gemeente Sint Pancras. In de maanden maart en april viert het Zoldertheater haar 20-jarig jubileum met de kindervoorstelling 'Boevenstreken'. Alle kinderen in Langedijk van groep 1 t/m 4 zijn hiervoor uitgenodigd.

Caecilia Muziektheater heeft net musical 'Aladdin' uitgevoerd, maar heeft diverse musicals door het jaar heen.

In mei speelt De Theatergroep 'Don Juan' in zwembad de Bever.

En dan de mooie concerten in De Kooger Kerk, onder andere met vrouwenkoor Vigorosa, Slavuj koor, De Nok en nog veel meer.

En dan zijn er nog filmvoorstellingen in Langedijk. Zeer oude films in de bioscoopzaal 'De nieuwe Tivoli' van het Geoffrey Donaldson Instituut voor film (GDI) of de wat nieuwere films in Het Behouden Huis.

En doe ik zelf nog een aanvulling op dit programma. Lief Langedijk organiseert het Lief Langedijk Concert op 23 maart a.s. met de muzikanten: Helen Botman, Peter van Vleuten, Evelyn Kallansee, Karl Adams en Giancarlo Romita (kaarten reserveren via het mailadres info@lieflangedijk.nl). Op 9 en 10 juni de Kunstroute Langedijk (iedereen kan zich nog tot 1 maart opgeven via de website) en op 5 oktober Verhalen Halen met de Langedijker auteurs. Het wordt de 5e editie van Verhalen Halen, extra speciaal, dus we hebben een jongerenschrijfwedstrijd georganiseerd rond het thema 'Fantasy in Langedijk'.

Deze opsomming is maar een gedeelte van alle culturele activiteiten in Langedijk. Laten we elkaar ontmoeten bij al deze prachtige voorstellingen en concerten!

Marieke Neesen-Barten, www.lieflangedijk.nl