Ben je jong en heb je schrijftalent? Doe dan mee aan Verhalen halen!
Ben je jong en heb je schrijftalent? Doe dan mee aan Verhalen halen! (Foto: aangeleverd )

Jongerenschrijfwedstrijd 'Fantasy in Langedijk'

LANGEDIJK - In Langedijk is sinds 2015 meer en meer te doen op het gebied van verhalen en boeken. Verhalen Halen is het Langedijker schrijversevenement dat in het najaar haar festivalavond beleeft. In oktober 2019 vindt dat voor de vijfde keer plaats.

Om dat eerste lustrum te vieren organiseert het team achter Verhalen Halen, Marieke Neesen van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer, een jongerenschrijfwedstrijd. Marieke en Afra vinden het belangrijk dat jongeren die mooie verhalen schrijven de kans krijgen om gepubliceerd te worden.

Hou je van fantasy? Hou je van schrijven? Ben je niet jonger dan 13 en niet ouder dan 18 jaar?

Dan dagen wij je uit om een verhaal van 800 woorden te schrijven met als thema: fantasy in Langedijk. Je bepaalt zelf waar het verhaal over gaat, als er maar een link met Langedijk in zit.

Spelregels

De spelregels om mee te doen zijn niet heel streng, maar je moet wel in Langedijk wonen of in Langedijk naar school gaan. Een jury bepaalt de top drie en de uiteindelijke winnaar. De winnaar ontvangt een prijs en doet mee op de Verhalen Halen-avond in oktober 2019, samen met de andere Langedijker auteurs. De top drie inzendingen worden gepubliceerd in het Verhalen Halen-boekje dat op de festivalavond zal worden uitgereikt.

De overige inzendingen zullen om beurten verschijnen op www.lieflangedijk.nl. Deelname aan de jongerenschrijfwedstrijd betekent toestemming voor publicatie. Lief Langedijk ontvangt je verhaal graag uiterlijk op 1 mei a.s op info@lieflangedijk.nl, onder vermelding van je naam, adres en leeftijd.

Voor meer informatie, kijk op www.lieflangedijk.nl onder de button: evenementen -schrijfwedstrijd.