Cabaretier Fabian Franciscus.
Cabaretier Fabian Franciscus. (Foto: Marcel Kollen/Cameretten)

Thuiswedstrijd voor Fabian Franciscus

HEERHUGOWAARD - De in Heerhugowaard geboren cabaretier Fabian Franciscus vertelt in zijn programma 'Vlafeest' met ontwapenende openheid over autisme. Zaterdag 29 november doet hij dat tijdens zijn eigen voorstelling in Cool kunst en cultuur.

Fabian is cabaretier en autist. 'Vlafeest' gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. "Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen." Hij beschrijft op een hilarische manier hoe zijn autisme hem soms in verwarrende situaties brengt.

“Hoewel mensen op deze manier om het onderwerp kunnen lachen zit er wel een serieuze laag onder die ik naar voren wil brengen. Dankzij cabaret vond ik een manier om me te kunnen ontwikkelen. Uiteraard blik ik ook even terug op mijn jeugd in Heerhugowaard. Maar boven alles wil ik mijn bezoekers vooral een avond keihard lachen bezorgen. Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden. Dat delen is toch een mooi streven?”

Kaarten zijn te bestellen via coolkunstencultuur.nl. Aanvang 20.15 uur. Kijk ook eens op www.fabianfranciscus.nl.