Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Intertoys failliet

Intertoys is failliet. Kinderen kunnen straks niet meer ervaren hoe het is om uren in een speelgoedwinkel rond te lopen en alles met eigen ogen te bekijken. Welke Barbie is het mooist? Wat is het leukste spelletje? Welke Transformer is het spannendst?

En dat was dan ook het grootste probleem van Intertoys. Ouders namen hun kinderen nog wel mee naar de speelgoedwinkel, maar er werd niets gekocht. Via internet, op de hoek bij Kruidvat of rechtstreeks bestellen bij Aliexpress in China is goedkoper. Met het faillissement van de bekende speelgoedwinkel tot gevolg. Straks kunnen we alleen nog in het openluchtmuseum een speelgoedwinkel bekijken, gesitueerd naast de snoepgoedwinkel waar ze nog echte boterballen verkopen. Of we kiezen speelgoed in een virtuele wereld via onze Virtual Reality-bril.

Zelf maak ik me ook schuldig aan internetaankopen, ten koste van de plaatselijke winkeliers. Laatst was onze oven stuk en had ik een dag later een nieuwe in huis en geplaatst via Coolblue. Ook ben ik ben een fan van bol.com, omdat ze niet moeilijk doen als iets niet naar mijn zin is of stuk gaat. Zonder problemen vervangen ze deze voor iets nieuws. En vandaag nog heb ik mijn boodschappen online besteld. Morgen komt er een auto voorrijden die een kratje bier - dan hoeven we zelf niet te tillen - en mijn wekelijkse boodschappen voor een hele week in huis brengt, tot aan mijn de koelkast.

Maar is mijn buurtsuper straks de volgende winkel die verdwijnt van de hoek van de straat? Wat dan als de suiker op is, terwijl ik juist nu een cake wil bakken? Misschien is het tijd om goede gebruiken van vroeger in ere te herstellen en bij de buren aan te bellen. Mag ik bij u een kopje suiker lenen?

Margreet Hoek