Het thema van de Kunstweken in beeld.
Het thema van de Kunstweken in beeld. (Foto: Aangeleverd)

De Kunstweken: creatief met elkaar

HEERHUGOWAARD - Kunst kent vele definities, maar het meest in het oog springend is dat kunst de meest individuele vorm van creativiteit is. Het lijkt bijna tegenstrijdig maar juist kunst zorgt voor een unieke en inspirerende samenwerking in Heerhugowaard.

Basisscholen De Carrousel en De Fonkelsteen, kinderopvang Babbels en ODC De Klink doen samen het project De Kunstweken. Dit is een nieuw educatief en multimediaal programma voor basisscholen en in samenwerking met Het Jeugdfonds Sport&Cultuur opgezet.

Misha van Toor

Woensdag 6 en 13 maart geeft Misha van Toor, kunstenaar en docent beeldende vorming, een gastles aan de leerlingen van groep 7/8 van de Carrousel en de Fonkelsteen. Deze gastlessen worden gegeven op het Trinitas College, locatie Johannes Bosco. Hiermee is de volgende samenwerking in dit unieke project een feit. Enerzijds het project De Kunstweken en anderzijds de samenwerking tussen basisschool en voortgezet onderwijs.

Unieke kans

De betrokken scholen, directies en organisaties zijn zeer enthousiast en zien het als een unieke kans om kunsteducatie op een toegankelijke manier aan de leerlingen aan te bieden, in een breed opgezet samenwerkingsverband.

Dat kunst de meest individuele vorm van creativiteit is, daar twijfelt niemand aan. Dat kunst een prachtige manier is om met velen te doen, te beleven, te bewonderen en te ervaren blijkt nu wel tijdens De Kunstweken.

Afsluiting

Tijdens één grote happening vindt vrijdag 22 maart de afsluiting plaats op de locaties Carrousel en Fonkelsteen.

Alle leerlingen, ouders, opa's en oma's, de buren en verder iedereen die nieuwsgierig is, is tussen 15.30 en 17.00 uur welkom in het Museum van de Kunst.