Carolien Hacquebard en Irma Ente ontvangen namens Rabobank Alkmaar de sticker en het certificaat ‘dementievriendelijk’ uit handen van Adri Steenhoek, voorzitter Afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland.
Carolien Hacquebard en Irma Ente ontvangen namens Rabobank Alkmaar de sticker en het certificaat ‘dementievriendelijk’ uit handen van Adri Steenhoek, voorzitter Afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland. (Foto: Aangeleverd)

Rabobank is dementievriendelijk

ALKMAAR - Pincode kwijt, pas geblokkeerd, geld vergeten? Rabobank Alkmaar en omstreken houdt rekening met mensen met dementie. Zo heeft de bank haar medewerkers getraind in dementievriendelijkheid. "We proberen samen onze klanten zo lang mogelijk financieel zelfredzaam te laten blijven."

Maandag 1 juli ontving Carolien Hacquebard, adviseur Dagelijkse Bankzaken, namens Rabobank Alkmaar en omstreken de sticker en het certificaat 'Dementievriendelijk' uit handen van Adri Steenhoek, voorzitter Afdeling Noord-Kennemerland van Alzheimer Nederland.

Service

Hacquebard: "Wij zien regelmatig mensen in onze bankkantoren die voor de tweede keer die dag geld komen opnemen, bij binnenkomst geen idee hebben wat ze kwamen doen of die zich afvragen waar hun zojuist gepinde geld is gebleven. We hebben veel vaste klanten. We zien vaak snel als zij verschijnselen van dementie krijgen en ze hulp nodig hebben. Een service die door onze klanten wordt gewaardeerd zijn onze Mobiele Adviseurs'', aldus Hacquebard.

Samen regelen

"Zij komen bij de klanten thuis die niet meer in staat zijn om naar een bankkantoor te komen. Daarnaast kunnen mensen voor hulp bij online bankieren altijd naar het bankfiliaal komen. Dan regelen we het samen."

Tip

Tot slot heeft Hacquebard nog een tip aan mantelzorgers: "Bespreek het met je bank als je ziet dat er zaken misgaan en wacht niet te lang. Dan kunnen wij er alert op zijn."