Wethouder John Does met enkele van de werken die hij uitkoos voor zijn persoonlijke expositie.
Wethouder John Does met enkele van de werken die hij uitkoos voor zijn persoonlijke expositie. (Foto: Aangeleverd)

Keuze van John Does in Kunstkerk

HEERHUGOWAARD - In de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 is van 5 juli tot en met 31 augustus een expositie te zien die is samengesteld uit de persoonlijke voorkeur van John Does, wethouder kunst en cultuur van de gemeente Heerhugowaard.

"Voor mij is het belangrijk dat ik er blij van word", aldus Does. Dat is dus ook het uitgangspunt van de expositie. Does is een man met een indrukwekkend curriculum vitae op het gebied van kunst.

Wethouder kiest kunst waar hij blij van wordt

Het speelt niet alleen een rol in zijn persoonlijk leven maar is tevens het hoofdbestanddeel van zijn werkzame loopbaan. Kortom: hij weet waarover hij het heeft.

De Kunstkerk vroeg hem een expositie samen te stellen uit de ongeveer 1.300 schilderijen die ze ter uitleen klaar heeft staan. Het is een interessante en gevarieerde expositie geworden, met onder meer een werken van Mala Ramcharan en Herman Brood, maar ook sportgerelateerde kunst van Rem de Boer en Jan Hollenbergs kijk op het Westfriese landschap. De Aronskelken van Dico Noordermeer herinnerden Does aan zijn bruidsboeket en bij het schilderij van de Fiat 500 vertelde hij lachend dat zijn vader zo'n auto had en ze er met z'n zevenen inzaten.

Kom de persoonlijke keuze van de wethouder tot eind augustus met eigen ogen bekijken. De Kunstkerk aan de Stationsweg 53 is woensdag tot en met vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.