Afbeelding
(Foto: Archief)

Meisje (15) doodgereden

HEERHUGOWAARD - Een 15-jarig meisje uit Heerhugowaard is woensdagavond 19 juni om het leven gekomen toen ze op de fiets werd geschept door een auto. Dat gebeurde op de Westtangent. Ze werd geschept door een Porsche op hoge snelheid en overleed ter plekke aan haar verwondingen. De bestuurder en een andere automobilist zijn aangehouden. De politie onderzoekt of er sprake was van een straatrace.

Uit onderzoek door de politie bleek dat er twee auto's betrokken waren bij de aanrijding. De twee aangehouden mannen komen uit Heerhugowaard en zijn 26 en 28 jaar oud. Hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen.

Over de toedracht kan de politie nog niet veel kwijt. "Wij hebben de geruchten ook gehoord dat er een straatrace was en dat wordt meegenomen in het onderzoek", aldus een woordvoerder. De weg was enkele uren afgesloten voor onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen. Het ongeluk zorgde voor veel onrust, woede en verontwaardiging bij omwonenden, die willen dat er wordt ingegrepen tegen snelheidsduivels. Ook het gemeentebestuur, medewerkers en inwoners van Heerhugowaard zijn zeer ontdaan door dit tragische ongeluk. De gemeente kan niet vooruitlopen op de resultaten van het politieonderzoek en kan daarom ook niet ingaan op de geruchten dat er sprake zou zijn van een straatrace. "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer", aldus loco-burgemeester Monique Stam. "We zullen in nauwe samenwerking met de politie bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Als het onderzoek is afgerond, kunnen we beoordelen of we iets kunnen doen om dit soort ongelukken te voorkomen."