Uitvaartbegeleidster Karin Smit is één van de organisatoren van de rouwbeurs.
Uitvaartbegeleidster Karin Smit is één van de organisatoren van de rouwbeurs. (Foto: Aangeleverd)

Rouwbeurs in Scagon Theater

REGIO - Na het succes van de Trouwbeurs Schagen eerder dit jaar hebben fotograaf Sebastiaan van Stam, uitvaartbegeleider Karin Smit en bloemist Maureen Kramer besloten de handen in één te slaan.

"Ik wilde graag een rouwbeurs opzetten in Schagen", vertelt Karin. "Toen ik er achter kwam wie de trouwbeurs hadden georganiseerd, ging het balletje snel rollen."

Taboe

Sebastiaan en Maureen zagen het wel zitten om de Rouwbeurs Schagen ook op te pakken. Sebastiaan: "Er heerst een taboe over dood gaan en rouwen. Wij willen dat taboe met deze rouwbeurs de wereld uit helpen. Iedereen overlijdt, dus kun je het er maar beter over hebben. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn."

Krachten bundelen

Maureen: "We willen de krachten bundelen, Schagen op de kaart zetten en laten zien wat we allemaal in Schagen kunnen aanbieden. Qua standhouders zal het aanbod heel breed worden. Natuurlijk muziek en bloemen, maar ook heel veel andere nieuwe trends die spelen op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan vermogensbeheer, een opruimcoach, uitvaartbegeleiding en nazorg."

Zondag 24 november van 10.00 tot 16.00 uur gehouden in het Scagon Theater, Markt 18 in Schagen. Kijk ook eens op de Facebookpagina 'Rouwbeurs Schagen'.

Afbeelding