Rosalinda: 'Je bent echt sterker dan je denkt.' Meer info op www.rosalindaweel.nl.
Rosalinda: 'Je bent echt sterker dan je denkt.' Meer info op www.rosalindaweel.nl. (Foto: Aangeleverd)

Win nieuw boek van Rosalinda Weel

HEERHUGOWAARD – Zo tegen het einde van het jaar zijn we geneigd terug te blikken. Wat voor een jaar was 2019? Voor Rosalinda Weel was het een jaar van pieken en dalen. Met de opening van haar mooie Droomstudio in een nieuw pand aan de WM Dudokweg ging een droom in vervulling. Maar daar ging ook pijn en verdriet aan vooraf. Haar eigen ervaringen verwerkte de Heerhugowaardse in haar nieuwste boek 'Van gebroken naar heel zijn'. "Niemand verlaat deze aardbol zonder tegenslag, al krijgt de een meer op zijn bordje dan de ander. In mijn boek laat ik zien hoe je kunt omgaan met pijn en verdriet in moeilijke tijden. Want ook díe gevoelens en emoties mogen er zijn."

'Stop niet met dromen als je nachtmerries hebt gehad'

De verhuizing naar het nieuwe pand was min of meer gedwongen. "Mijn man en ik besloten uit elkaar te gaan. Ook heb ik moeten leren omgaan met de gevolgen van het zware ongeluk van mijn dochter. Ze zeggen weleens: de beste coach is een ervaringsdeskundige en zo is het ook. Een 'gebroken hart' kan verschillende oorzaken hebben: liefdesverdriet, ongeluk, ziekte, rouw. De ene pijn is niet erger dan de andere. Je kunt je pijn wegstoppen of onderdrukken, maar dat wreekt zich. Verdrietig zijn moet je durven. Je mag best zeggen dat het niet goed met je gaat, dat je verdriet hebt. Daar kun je beter open en eerlijk over zijn, naar jezelf maar ook naar anderen. Pas als je jezelf geaccepteerd hebt inclusief dat litteken van die pijn of dat verdriet, dan kun je 'heel' zijn. Als verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan, ben je in balans. Je laten meeslepen in het drama van het leven is zonde, je bent echt sterker dan je denkt. Je hoeft niet meteen een oplossing te vinden voor de situatie, maar luister naar je pijn en omarm het. Durf ook om hulp te vragen, binnen je eigen netwerk maar ook daarbuiten. Wees altijd eerlijk naar jezelf toe; soms moet je met de billen bloot of een lastige beslissing nemen. Dat vergt moed. Mijn boek kan daarbij steun bieden. Of misschien heb je een fijn handvat aan mijn geluksplanner 'Een jaar lang geluk', een liefdevol duwtje in de rug naar een nieuw leven. Je kunt het nieuwe jaar op elk moment beginnen."

Win Rosalinda's boek

Rosalinda wil Heerhugowaarders op het hart drukken naar elkaar te blijven omkijken. "Vergeet elkaar niet. Gun een ander (nieuw) geluk!" Het Heerhugowaards Nieuwsblad mag tien boeken van Rosalinda weggeven: vijf keer 'Van gebroken naar heel zijn' en vijf keer 'Een jaar lang geluk'. Bij elk boek zit een setje van vijf inspirerende ansichtkaarten. Kans maken? Beantwoord dan de volgende vraag: wie kan wel een extra steuntje in de rug gebruiken en waarom? Mail je antwoord vóór 7 januari naar Redactie.HNB@Rodi.nl en wie weet ben je een van de gelukkige winnaars!

Maak kans op het boek 'Een jaar vol geluk'.
De Droomstudio ademt een rustige sfeer uit.