Wethouder Monique Stam onthult de eerste steen van nieuwbouwproject De Coraal.
Wethouder Monique Stam onthult de eerste steen van nieuwbouwproject De Coraal. (Foto: Aangeleverd)

Eerste steen nieuwbouw De Coraal

HEERHUGOWAARD - Wethouder Monique Stam legde woensdagmiddag 22 mei de eerste steen van het nieuwbouwproject De Coraal in Heerhugowaard. Voor de gelegenheid had bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen bv alle kopers en andere belanghebbenden uitgenodigd. Ook de vermaarde Spaanse architect Joseph LluĂ­s Mateo was erbij om zijn bijzondere ontwerp toe te lichten.

Winfred de Nijs, algemeen directeur van het bouwbedrijf: "Met dank aan de intensieve samenwerking met de gemeente Heerhugowaard gaat het nu dan ook echt realiteit worden. Er komt hier een prachtig modern vormgegeven gebouw met Spaanse invloeden. Een woongebouw voor jong en oud. Een plek waar iedereen met elkaar kan samenleven."

Wethouder Monique Stam gaf aan trots te zijn de eerste steen te mogen leggen: "Er wordt veel gebouwd in Heerhugowaard en dat is gezien de grote vraag naar woonruimte ook nodig. De Coraal en de nog te ontwikkelen Stadshartlocaties Lapis Lazuli en Tangent sluiten hier goed op aan. Luxe koopappartementen, maar ook huurappartementen voor starters en senioren. Dat weten de mensen uit Heerhugowaard gelukkig ook op waarde te schatten, want het grootste gedeelte van de kopers is uit onze gemeente afkomstig."

Het plan De Coraal bestaat uit totaal tachtig appartementen. Hiervan zijn er 56 verkocht aan een belegger, deze appartementen zullen als huurappartementen in de vrije sector voor met name starters en senioren op de markt gezet worden. Van de 24 luxe koopappartementen zijn er nog slechts twee te koop! De realisatie van De Coraal is de eerste in een serie van drie ontwikkelingen van De Nijs in het Stadshart van Heerhugowaard met totaal circa 500 woningen.