Paulien Bos in actie op vloer.
Paulien Bos in actie op vloer. (Foto: Spike van der Steen)

Turn Totaal Langedijk nationaal op koers

LANGEDIJK - Het Brabantse Waalwijk vormde het decor voor de finale van het Bondskampioenschap voor de jongens in de 4e divisie. Na twee goede wedstrijden in het district hadden vijf TTL'ers zich voor deze nationale eindronde weten te plaatsen.

De junioren I had TTL twee sporters op de startlijst. Kaye Jongenburger werd heel netjes tiende, waarbij hij uitblonk op rek met de hoogste jurybeoordeling. Teamgenoot Bjarne Koomen had vooraf serieus kans op een podiumplaats en dat bleek ook uit de top-drie posities op ringen, brug en rek. Die hoop vervloog echter na mindere scores op twee andere onderdelen, hij sloot zijn seizoen af als 13e.

Sam Ottenhof

Sam Ottenhof was de jongste deelnemer namens Turn Totaal. In de categorie instap zette hij een zeer stabiele cijferreeks neer op zijn zes toestellen met als resultaat een 13e plek allround. Bij de pupillen werd Youri Alders 11e. Die mooie positie had hij onder andere te danken aan een uitstekende bronzen score op de rekstok.

Onbedoeld

Jeugdturner Jurre Bakker voerde de spanning onbedoeld extra op doordat hij als gevolg van een fikse file pas na de eerste ronde in de sporthal arriveerde. Gelukkig mocht hij dat toestel alsnog doen, Jurre legde zo beslag op de tiende plek.

Successen in de eerste divisie

Tim van Utteren had bij de pupillen hoog ingezet in zijn halve finale door extra moeilijke elementen toe te voegen. Dat lukte nu nog niet perfect, maar vloer en voltige scoorden hoog genoeg voor een zilveren medaille. Hij mag in de allroundfinale revanche nemen en tegelijk ook op drie van de zes toestellen voor de prijzen gaan. Senior Paulien Bos had zich na een enkelblessure terug geknokt om weer op niveau te komen. De voorbereiding was dus niet optimaal, waardoor coach en turnster extra tevreden waren met de zevende plek in deze zware categorie, met vooral op brug een sublieme uitvoering van haar programma.

Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl .