Na een eerder voorproefje in 2018 gaat Het Behouden Huis op zaterdag 29 juni een Achterburggrachtevenement organiseren.
Na een eerder voorproefje in 2018 gaat Het Behouden Huis op zaterdag 29 juni een Achterburggrachtevenement organiseren. (Foto: aangeleverd)

Achterburggrachtevenement

OUDKARSPEL - Na een eerder voorproefje in 2018 gaat Het Behouden Huis op zaterdag 29 juni een Achterburggrachtevenement organiseren.

In dit evenement wordt met zoveel mogelijk boten gevaren op de Achterburggracht in Oudkarspel, in groepjes van 3 á 4 boten, naar verschillende optredens.

Die optredens vinden plaats in de achtertuinen van de bewoners. De duur van ieder optreden is 15 minuten en bestaat uit een one man show, koor, diverse muzikanten en meer. Er is er een middag- en avondronde van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Verder zijn bewoners waar geen optreden plaatsvindt, gevraagd om iets creatiefs te bedenken voor de langsvarende boten. Dat kan van alles zijn zoals kunst, lichtshow, muziek, snelle optredens et cetera. Vooraf krijgen de bezoekers een opstapplaats toegewezen waar ook de boten zijn afgemeerd. De opstapplaatsen zijn gelegen tussen de brug naar Pontmeyer en het einde van de Dorpsstraat in Oudkarspel. De opstapplaats is ook de plek waar de evenemententocht na een volledige ronde weer eindigt.

Om het evenement een prachtig spektakel te laten worden roept de organisatie eigenaars van boten op, die de bezoekers willen verplaatsen van optreden naar optreden. Ook zij die een optreden willen verzorgen van 6 x 15 minuten waarbij de boten ook 15 minuten blijven liggen, of een optreden wanneer de boten rustig doorvaren van plek naar plek, kunnen zich melden.

De bezoekersaantallen zijn beperkt en afhankelijk van het aantal deelnemende boten. Kaarten zullen binnenkort verkrijgbaar zijn voor € 6,50 euro. Na afloop is Het Behouden Huis geopend en volop muziek aanwezig.

Voor info of deelname info@behoudenhuisoudkarspel.nl of tel 0226-753063.