Natuurlijk nog even op de foto met mascottes Herry en Berry.
Natuurlijk nog even op de foto met mascottes Herry en Berry. (Foto: aangeleverd)

Barnewiel winnaar Rabo AZ Foodtour

Vervolg van voorpagina

De vijf geselecteerde hoofdvloggers Fimme, Leroy, Léon, Cavin en Angjelina zaten samen met de juffen in een groepsapp. De hele week stroomde de app vol met filmpjes van verslagen van bezoeken aan lokale gft bedrijven en van de opdrachten die uitgevoerd moesten worden.

Vloggen

Leroy: "Ik vond het vloggen echt super leuk, daar heb ik ook veel van geleerd. Daarna was het puzzelen. Wat zetten we erin?" Cavin vertelt: "Elke les had een ander thema waar we dan over moesten vloggen. We bedachten samen hoe we de vlog in elkaar gingen zetten en wie wat ging doen. Ik vond de thema's in de lessen leuk en leerzaam. En het voetballen met de voetballers was natuurlijk ook super."

Juf Jennifer

Juf Jennifer, de stagiair van groep 7/8, knipte en plakte samen met haar broer al de filmpjes aan elkaar en zette er een muziekje onder. "Daar is ze heel wat uurtjes zoet mee geweest, maar het resultaat was er dan ook naar. We waren eigenlijk best onder de indruk van ons eigen werk", grapt Laura.

"Stijn bedacht de naam Barnewiel appelsappers en alle vlogs werden op ons eigen Youtube kanaal gezet. Dat de mensen van de Rabo AZ Foodtour er ook zo enthousiast over waren, wisten we toen nog niet!"

Vorige week hoorde de klas dat ze bij de beste tien school zaten. Donderdag 11 april werd de groep met de bus opgehaald om de uitslag live te horen in het stadion.

Angjelina: "We kregen eerst een rondleiding door het stadion. De kleedkamer van de spelers vonden we het leukst. Daarna hadden we een meet en greet met Timo, de huisvlogger van AZ. Hij bekeek onze eindvlog en vond die van ons heel goed en grappig. Tussendoor kregen we lekker een flesje water. Daarna deden we een spel met de Schijf van Vijf en mochten we onbeperkt fruit eten. Ons laatste onderdeel was de stormbaan. Lekker even uitrazen."

Aftellen

Daarna moesten alle klassen op de tribune gaan zitten. Leroy: "Dit was het spannendste gedeelte van de dag. Welke vlog heeft er gewonnen? De grote schermen gingen aan en we begonnen met aftellen. En.... Onze vlog kwam in beeld! Wij waren de winnaar!" Laura: "Ik vond het natuurlijk super tof en was en ben heel trots op onze klas. Hoofdprijs was de uitnodiging voor de wedstrijd AZ-ADO Den Haag van afgelopen zaterdag. Samen met een aantal ouders, en juf Anita en juf Karin gingen we opnieuw naar het stadion."

Beroemd

Fatima vult aan: "Voor de wedstrijd kwam onze vlog op het grote scherm en in de rust mochten we het veld op en werden we omgeroepen als grote winnaars van de Rabo AZ Foodtour. De fotograaf maakte foto's van ons en we voelden we ons net zo beroemd als de voetballers!"

Dag van ons leven

Angjelina: We hebben super veel geleerd en ik vond het een heel leuk project. De Foodclinic was heel gaaf en goed geregeld. En het mooiste was natuurlijk dat we met z'n allen naar de wedstrijd gingen. Ook al heeft AZ verloren, en was het erg koud, wij hadden de dag van ons leven!"