Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen nu het hele gebouw klaar is.
Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen nu het hele gebouw klaar is. (Foto: www.vincentdevriesfoto.nl)

De Binding open voor alle Langedijkers

LANGEDIJK - De Binding opent, na een lange periode van verbouwen, zaterdag 21 september de deuren. Doe mee met de speurtocht, snuffel tussen boeken, leer een nieuwe taal, bezoek een voorstelling, kom langs bij de poppendokter, kom een potje schaken of doe mee met één van de andere activiteiten en spellen.

Zien wat de bibliotheek letterlijk en figuurlijk in huis heeft

Feest voor de bibliotheek. Iedereen kan langskomen om te zien wat de bibliotheek letterlijk en figuurlijk in huis heeft. Het wordt gevierd met leuke kindervoorstellingen, een grote boekenmarkt, het spel 'Bieb versus Google', met taalworkshops, presentaties en heel leuke acties.

Feest

De opening is een inloop op zaterdag 21 september tussen 10.00 en 14.00 uur. 11.00 uur is de officiële opening. De Bibliotheek Langedijk heeft een vast programma, zie bibliotheeklangedijk.nl. Verder is een divers programma de gehele dag door. Er is een speurtocht door het hele gebouw door Sportservicepunt Langedijk. Zij verzorgen ook hapjes en koffie of thee voor deze dag. Het Jan Arentsz geeft rondleidingen en bestaat de mogelijkheid mee te doen aan 'action painting'. De radiostudio van Langedijk Centraal is open, zij zenden de hele dag live uit. De GGD heeft een poppendokter, dus kinderen mogen hun poppen en beren meenemen.

Raadsleden in het wild

De gemeente laat zich zien bij team Wmo/Jeugd, het KCC (de telefoonruimte is ook open) en Burgerzaken. Laat bijvoorbeeld een kinderpaspoort maken of doe mee aan het Vakantiespel. Ook het bestuur van Langedijk is aanwezig. Maak een praatje met de burgemeester en wethouders. De gemeenteraad presenteert zich via een video. Verder zijn er diverse activiteiten van verenigingen die het gebouw huren, zoals een balletvoorstelling en muziek in het theater, demolessen van de muziekschool, simultaan schaken en verschillende promotiestands.

Iedereen is uitgenodigd

Iedere inwoner van Langedijk wordt uitgenodigd om een kijkje te nemen nu het hele gebouw klaar is. Het is verrassend mooi en ruim geworden en bijzonder is, dat de collectie van de bibliotheek deels een plek heeft gekregen in de centrale hal, met mooie houten kasten en gezellige zitjes. Nogmaals, om 11.00 uur is in de centrale hal een gezamenlijke openingshandeling met alle gebruikers van De Binding.

Meer weten en het reserveren van kaartjes bibliotheeklangedijk.nl.


De collectie van de bibliotheek heeft deels een plek gekregen in de centrale hal, met mooie houten kasten en gezellige zitjes.