Houd Langedijk schoon.
Houd Langedijk schoon. Foto: AdobeStock

Doe mee met landelijke opruimactie

LANGEDIJK - Het is zaterdag 21 september Wereld Schoonmaak Dag (World Cleanup Day). Die dag worden wereldwijd allerlei schoonmaakacties georganiseerd. Inwoners steken dan de handen uit de mouwen om de omgeving een grote schoonmaakbeurt te geven. Ook in Langedijk is er die dag een schoonmaakactie.

De schoonmaakdag wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie vinden in ruim 160 landen verschillende acties plaats. Nederland doet mee met als doel zoveel mogelijk zwerfvuil opruimen!

Miljoenen kilo rotzooi

Vorig jaar hebben ongeveer achttien miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii naar schatting 88 miljoen kilo rotzooi opgehaald. Dat was hard nodig, want vervuiling wordt een steeds groter probleem. Zo neemt jaarlijks de plasticproductie toe. Een aanzienlijk deel daarvan belandt in rivieren en zeeën. Om dat een halt toe te roepen, is deze dag georganiseerd.

Schoonmaaktocht

In Broek op Langedijk ruimt een groep vrijwilligers zaterdag 21 september plastic en zwerfafval op in en rond het Geestmerambacht. Zij verzamelen zich vanaf 11.30 uur bij De Negen Sneesweg en trekken tussen 12.00 en 16.00 uur het gebied in. Sluit je aan bij dit evenement! Kijk voor meer info op: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/