Voetbalvereniging csv BOL viert dit seizoen haar 70-jarig bestaan.
Voetbalvereniging csv BOL viert dit seizoen haar 70-jarig bestaan. (Foto: aangeleverd).

CSV BOL viert zeventigjarig bestaan

BROEK OP LANGEDIJK - Dit seizoen is het zeventig jaar geleden dat voetbalvereniging CSV BOL is opgericht. Dat gebeurde destijds in een zaaltje in cafe De Boer, nu Welgelegen geheten. BOL begon als een voetbalvereniging zonder veld; de thuiswedstrijden werden de eerste jaren bij de buren van sv Vrone gespeeld. Inmiddels is de voetbalclub eigenaar van drie velden en een trainingsveld.

Eigenaar, want twee jaar geleden werd de grond gekocht van de gemeente Langedijk. Sindsdien draait de club zonder een cent gemeentelijke subsidie! Het complex is prachtig gelegen aan de Prinses Margrietstraat en vervult een belangrijke sociale en sportieve functie in het dorp.

Tegenwoordig telt de vereniging ruim vierhonderd leden. Het eerste elftal speelt voor het tweede jaar in de zaterdag eerste klasse. Net als bij veel andere verenigingen, wordt het meisjesvoetbal ook bij BOL steeds populairder. Deze groei zorgt voor een stijging van het aandeel van de jeugd, maar ook bij senioren is te merken dat voetballen op zaterdag steeds meer in trek is, want dit jaar telt BOL maar liefst acht seniorenelftallen. Wat in al die jaren niet is veranderd, is dat gezelligheid en ontmoeting bij BOL altijd centraal staan. Een vereniging waar sportiviteit gemoedelijkheid altijd hoog in het vaandel staan en hopelijk dat nog jaren zullen blijven.

Reünie

Genoeg redenen dus om dit seizoen op gezette tijden stil te staan bij het zeventigjarig bestaan. Dat gebeurt onder meer zaterdag 28 september. Vanaf 16.30 uur, na de thuiswedstrijd van BOL 1 tegen Argon, is er een informele receptie en een reünie voor leden, sponsors en oud-leden in en rond de gezellige BOL-kantine. Vooraf aanmelden is verplicht: mail naar csvbol70@gmail.com.