Sinds 15 augustus kan men weer subsidie krijgen voor woningisolatie.

Subsidie op vloerisolatie verhoogd met 40%

Voor vloerisolatie is het subsidiebedrag verhoogd van € 5,- naar € 7,- per m². Helaas krijg je alleen subsidie wanneer nog niet eerder gebruik is gemaakt van de regeling en je tenminste twee grote maatregelen neemt. Dus naast vloerisolatie zul je ook (spouw)muurisolatie en/of isolatieglas en/of dakisolatie moeten toepassen. Daarnaast gaat de regering ook de gasprijs jaarlijks verhogen dus ook wanneer je niet voor subsidie in aanmerking komt dan is het altijd interessant om over energiebesparing na te denken.

Mensen die toch al van plan waren om iets aan hun woning te doen, doen er daarom verstandig aan nu actie te ondernemen voordat de subsidiepot leeg is. Bovendien ben je dan de grootste drukte voor en kan alles voor het nieuwe stookseizoen geregeld zijn.

Een van de maatregelen die je beslist moet overwegen, is het isoleren van de vloer. Uit onderzoek van het Nibe blijkt dat het Enschedese bedrijf TONZON hiervoor de meest klimaatefficiënte oplossing heeft ontwikkeld.

De klimaatkosten zijn veel lager dan van andere vloerisolaties terwijl de opbrengst hoger is dankzij een andere techniek van isoleren. Tegen de onderkant van de vloer komen zogenaamde Thermoskussens. Dit is een opvouwbaar isolatiemateriaal dat pas op de plaats van bestemming wordt gevuld met lucht. Er komt dus niet eens een vrachtauto voor je deur te staan.

Het materiaal past bovendien door ieder luikje waar een mens door kan. Het Thermoskussen reduceert de warmtestraling van de onderzijde van vloerconstructies trapsgewijs naar nul.

Samen met de stilstaande lucht in de kussens stopt dit het verlies van warmte naar de kruipruimte vrijwel volledig.

Bestaande vloeren worden daarmee zelfs warmer dan nieuwbouwvloeren.

Dubbele aanpak kruipruimte

De Thermoskussens worden gecombineerd met een stevige bodemfolie die woningbreed wordt aangebracht op de kruipruimtebodem. Dit biedt een schone werkvloer en stopt de aanvoer van vocht uit de kruipruimtebodem naar de woning. Deze bodemfolie kan ook bij veel nieuwe woningen nog zinvol zijn omdat daar de kruipruimte vaak extreem vochtig is. Het complete systeem is geschikt voor alle vloertypen; hout, beton en steen. Ook nieuwere woningen die bij de bouw al zijn geïsoleerd met EPS (polystyreen) kunnen hiermee gemakkelijk van extra isolatie worden voorzien. Dat geldt in het bijzonder voor woningen gebouwd tussen 1983 en 1993.

De vloerisolatie uit die tijd is met Rc=1,3 m²K/W zeer laag en vertoont vaak allerlei gebreken. Heeft de woning vloerverwarming dan lekt er permanent zoveel warmte aan de onderzijde weg dat het aanbrengen van Thermoskussens vrijwel altijd zinvol is, ook bij woningen gebouwd na 1993.

Om goed voorbereid te zijn op het nieuwe isolatieseizoen biedt TONZON nu een kosteloze inspectie aan van uw kruipruimte. Op basis daarvan wordt een vrijblijvende offerte gemaakt zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Actie

Om goed voorbereid te zijn op het nieuwe isolatieseizoen biedt TONZON nu een kosteloze inspectie aan van jouw kruipruimte. Op basis daarvan wordt een vrijblijvende offerte gemaakt zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Ton Willemsen: ,,Het is een goed moment om de woning te verduurzamen, voordat de subsidiepot leeg is. Bovendien ben je dan de grootste drukte voor en kan alles voor het nieuwe stookseizoen geregeld zijn!"