50 jaar Verloskundige praktijk Langedijk

Vervolg van voorpagina

"Ik begrijp dat heel goed en voed ook mijn kraamverzorgsters zo op. Zelden krijg ik een klacht over een van de dames, dat komt ook omdat we in de intakes al meteen doorhebben welke kraamverzorgster het beste bij dat gezin past. Dat heeft alles te maken met die dertig jaar ervaring."

Prachtige praktijk

Samen met verloskundigen Lizzy en Marijke heeft Joanna een prachtige praktijk in Noord-Scharwoude, uitgebreid met spreekuurlocaties in Broek op Langedijk en Nieuwe Niedorp. "Je wilt als zwangere of jong gezin het allerbeste en dat bieden wij. In Noord-Scharwoude hebben we alles onder één dak: een eigen echoscopiste, de assistentes zijn aanwezig voor het meten van bloeddruk of het hartje luisteren en er worden in deze praktijkruimte informatieavonden gegeven en cursussen babymassage, zwangerschapsyoga, hypnobirthing en partnerles. Elke zaterdag is er ook inloopspreekuur van 12.00 tot 13.00 uur waar je met al je vragen terecht kan."

Hecht team

Was Joanna in de beginjaren gewend om samen met Mieke en later lange tijd alleen te werken, nu is ze blij met haar hechte team. "Ik ken alle kraamverzorgsters heel goed en weet veel van ze. Dat geldt overigens ook voor de gezinnen waar ik kom. Ik onthoud de gekste details. Soms weet ik jaren later nog welke kleur gordijnen er bij een bepaald gezin hingen!"

Ze zou niet meer zonder haar assistentes Bianca en Amy kunnen. Maar ook alle anderen zijn haar even lief. "Ik trakteer ze regelmatig op een zelfgebakken taart, een etentje of een gezellig uitstapje. Dat vind ik belangrijk en ik geniet ervan. Op naar de volgende dertig jaar!"