Bezoek de Rabo Familiedag: een feestelijke middag vol activiteiten voor jong en oud.
Bezoek de Rabo Familiedag: een feestelijke middag vol activiteiten voor jong en oud. (Foto: Aangeleverd)

Kunst maken op Rabo Familiedag!

REGIO - Altijd al nieuwsgierig geweest naar de unieke collectie van het Stedelijk Museum Alkmaar? Droom je er stiekem van zelf eens een kunstwerk te maken? Bezoek dan vooral de Rabo Familiedag, maandag 21 oktober: een feestelijke middag vol activiteiten voor jong en oud.

Het evenement wordt aangeboden door Rabobank Alkmaar en omstreken en is dé gelegenheid om je te verdiepen in kunst, je talenten te ontdekken én je familie nog beter te leren kennen. Iedereen is welkom, ook als je geen klant bent van de bank. De Rabo Familiedag wordt van 13.00 tot 16.00 uur gehouden in het Stedelijk Museum Alkmaar. De toegang is gratis, loop gewoon eens binnen.

Toorop Dynastie

De Rabo Familiedag is een middag voor het hele gezin: voor iedereen is er iets te doen. In het museum worden uiteenlopende activiteiten gehouden, die aansluiten bij de tentoonstelling 'De Toorop Dynastie'. Zo zijn er drie kunstzinnige workshops, waarbij deelnemers verschillende kunstwerken kunnen maken. Verder kunnen jeugdige bezoekers, samen met hun (groot)ouders, op een ludieke, interactieve en creatieve manier kennismaken met de museumcollectie. Ondertussen ontdekken ze op een speelse en verrassende manier hoe hun familieleden tegen kunst aankijken.

Bereikbaar voor ieder

"Wij vinden het belangrijk dat kunst en cultuur bereikbaar zijn voor iedereen", stelt Ralph Van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar en omstreken. "Om die reden is de Rabo Familiedag voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de middag kunnen bezoekers op een bijzondere manier kennismaken met het Stedelijk Museum Alkmaar, de veelbesproken Toorop Dynastie en zelf voor even kunstenaar zijn."