Afbeelding
(Marieke Neesen)

Muziek en herinneringen

Zaterdag wordt voor de achtste keer het Lief Langedijk Concert gehouden. Wat begon in 2011 met een thuisconcert is uitgegroeid tot een professioneel concert in de Allemanskerk in Oudkarspel. Constante factor is zangeres Helen Botman die in wisselende samenstelling heeft opgetreden door de jaren heen.

Dit jaar treedt zij op met partner Peter van Vleuten en friends: Karl Adams, Evelyn Kallansee en Giancarlo Romita. We zijn al vorig jaar zomer gestart met de voorbereidingen.

Mieke de Haan kunstenaar en haar man Jan Stigt, ruimtelijk vormgever hadden weer allerlei ideeën. Vorig jaar was het bijzonder kleurrijk in de kerk met de regenboogkleuren. Dit jaar zijn de bloemversieringen geel, vanwege het thema 'Memories', en is het thema weer heel anders uitgewerkt. Presentator Ron Wolters heeft dit jaar een grotere rol in het geheel.

Uitverkocht

Ik ga niet teveel verklappen, voor de 220 bezoekers. Helaas heb ik dit jaar veel mensen moeten teleurstellen die graag hadden willen komen, het spijt mij de kerk is niet groter. Gelukkig zijn er ook al plannen voor de komende twee jaren, dus volgend jaar hoop ik weer andere mensen een plezier te doen met dit fantastische concert. Dit jaar staan herinneringen centraal tijdens het concert.

Muziek kan je zo terugbrengen naar een herinnering uit je leven. Vaak is een bepaald muzieknummer gekoppeld aan een specifieke herinnering die belangrijk voor je is. In het Lief Langedijk Concert 2019 gaan de muzikanten hun favoriete muzieknummers met ons delen.

Stichting Lief Langedijk gaat voor de vierde keer de Martin Neesen Prijs uitreiken. Het goede doel krijgt geld om mensen in Langedijk te steunen die mantelzorger zijn van iemand die aan dementie lijdt. Een avond, vol met lokale verbondenheid en met altijd een bijzondere sfeer. Mooie herinneringen worden er gemaakt!

Marieke Neesen-Barten

www.lieflangedijk.nl